Gündem

Belediye Mühürledi

Belediye Mühürledi

Belediye Mühürledi
20-08-2013 17:57


İRFAN ÖZŞEKER / ÖZEL HABER

Sivas Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarını yürüttüğü Eski Sanayi’de, esnafın hukuki müracaatı ile alınan yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasının ardından site içerisindeki çok sayıda dükkânı mühürleyerek ticari faaliyetini durdurmaya devam ediyor. Önceki gün mühürlenen 19 dükkândan sonra dünde mühürleme işleme devam etti. Mühürleme işlemleri sırasında önceki gün yaşanan esnafla zabıta ekipleri arasındaki olaylar dün yaşanmadı. Dün 26 dükkânı mühürleyen Sivas Belediyesi’ne bağlı Zabıta ekipleri mühürleme işlemine bugünde 24 dükkânda devam edecek.

MÜHÜRLENEN DÜKKÂNA ARKADAŞ TEPKİSİ

Mühürleme işlemine dün 26 dükkânla devam eden zabıta ekipleri bir dükkânın mühürlenmesi sırasında tepki gördü. Sahibi başında olmayan bir dükkânın mühürlenmesi sırasında arkadaşları dükkan sahibinin hastanede tedavi gördüğünü kendisinin bilgisi olmadığını ve yapılan mühürlemenin hukuksuz olduğunu savundular. Zabıta ekipleri ise dükkân sahibine tebliğin yapıldığını ve mühürlemede herhangi bir hukuksuzluk olmadığını savundular. Zabıta ekiplerinin mühürleme işleminden sonra, tepki gösteren arkadaşları hastanede tedavi gören dükkân sahibini telefonla arayarak bilgi verdiler.

MÜHÜR SÖKÜLDÜ MALZEMELER ÇIKARILDI

Dükkânı mühürlenen ve malzemeleri içeride kalan bir dükkân sahibi belediyeye verdiği dilekçenin kabul olması neticesinde zabıta ekiplerine mühürü söktürerek içeride olan malzemelerini dışarı çıkardı. Dükkân sahibi zabıta ekiplerinin kontrolünde kullanılan malzemeleri dışarı çıkarabildi. Dükkânın boşalmasından sonra boş dükkân zabıta tarafından tekrar mühürlendi.

ÇADIRDA BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde mühürlenen dükkânların sahiplerinin, kurdukları çadırda bekleyişi sürüyor. 3 gündür çadırda kalan esnaflar, talepleri karşılık bulana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söylediler.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER