Gündem

24 Saat Hizmetinizdeyiz

24 Saat Hizmetinizdeyiz

24 Saat Hizmetinizdeyiz
03-03-2014 16:53


Valinin görev yapabilmesi için halkın yardımcı olması, vali ile birlikte olması gerekir. Ben bu birlikteliği sağlamak için tüm gayretimi göstereceğim. Bundan sonraki her 24 saatimizde Sivas’ın, Sivaslıların hizmetinde, emrinde çalışacağız’ dedi.

ERSAN ARSLAN

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek’in vefatının ardından Bakanlar Kurulu kararıyla Sivas’a atanan Vali Alim Barut görevine başladı.

Vali Barut için Hükümet Konağı önünde karşılama programı düzenlendi. Askeri ve sivil erkân tarafından karşılanan ve protokol üyeleri ile tek tek tokalaşan Vali Barut, daha sonra Valilik Makamına geçerek Vali yardımcıları ve Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile bir süre sohbet etti.

Vali Barut, daha sonra Valilik binasındaki Vali Dr. Hasan Canpolat Salonu’nda basın mensupları ile bir araya geldi.

‘VALİMİZİN ANISI

HEP YAŞAYACAK’

Vali Barut Basın toplantısında duygusal anlar yaşadı. Çok sevdiği arkadaşı Vali Zübeyir Kemelek’in vefatının ardından burada göreve başlıyor olmanın kendisini duygulandırdığını ve buruk bir şekilde göreve başladığını belirten Barut, ‘Anısı hep yaşayacak ama takdiri ilahi onu aramızdan aldı’ dedi.

Vali Barut, şu ifadeleri kullandı:

‘Sivas’ta göreve başlamış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tabi, öncelikle geçen hafta aramızdan ayrılan Zübeyir Kemelek, çok sevdiğim bir arkadaşımdı. Ondan sonra buraya gelmiş olmak ve böyle bir acı durumdan sonra burada göreve başlamanın tabi bir burukluğu var. Kendisine Allah’tan rahmet, tüm Sivas’a ve ailesine tekrar tekrar başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun değerli arkadaşımın. Burada hizmetlerini unutmayacağız. Anısı hep yaşayacak ama takdiri ilahi onu aramızdan aldı. Bu buruklukla burada başlıyorum’

‘SİVAS BANA UZAK DEĞİL’

Sivas’a yabancı olmadığını komşu bir şehirde doğduğunu, Sivas’a sürekli gelip gittiğini, ilk kaymakamlık görevini de Sivas’ta yaptığını belirten Vali Barut, Sivas’ın bu yönüyle de kendisinde ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

Sivas’ın büyük bir şehir olduğunu ve büyük sorumluluklar taşıdığını belirten Vali Barut, şu ifadeleri kullandı:

‘Sivas ve Sivaslılar benim uzağımda değil. Bir komşu vilayette doğdum, diğer bir komşu vilayette ilk ve ortaokulu bitirdim. Dolayısıyla Sivas benim hayatımın önemli bir bölümünde mevcuttu. Biliyordum, gelip gidiyordum.

Benim hayatımda önemli bir yer var, ilk kaymakamlığa Sivas il sınırları içinde başlamış olmak. Çok kısa süre hizmet ettim. Hizmette esas olan tamamıyla halkla beraber olmak, aziz milletimizin hizmetinde olmak... Başka hiçbir gaye gütmedim. Bu çalışmamın, gayretimin eseri diyeyim. Takdir ettiler idareciler, bizi yönetenler, beni 33 yıl sonra tekrar Sivas’a, bu görevi yapmak üzere, bu sorumluluğu taşımak üzere gönderdiler. Hepsine müteşekkirim.

Sivas’ın gerek nüfus olarak, gerek alan olarak geniş olması, sorumluluğunun ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Bu aynı zamanda gayreti gerektiriyor. Büyük sorumluluk, ancak gayretlerle aşılır. Büyük sorumluluklar ancak birlik ve beraberlikle aşılır. Gerek mesai arkadaşlarımın gerekse halkımızın bana verecekleri destekle, önümüzde oluşturacakları birlik ve beraberlikle aşılmayacak mesele yoktur diye düşünüyorum. Sorunlar biterse zaten ömür bitmiş demektir. Sorunlar olacaktır. Biz de gayret edeceğiz, çalışacağız ve problemleri teker teker çözmek için uğraşacağız. Bizim hedefimiz tabi ki çalışmak.’

‘24 SAATİMİZDE SİVAS’IN

HİZMETİNDE OLACAĞIZ’

Birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmenin önemine dikkat çeken Vali Barut, Sivas’tan göç eden vatandaşların da Sivas’tan kopmaması gerektiğini söyledi.

Sivas dışında yaşayan Sivaslılarla da sürekli temas halinde olacağını belirten Vali Barut, şu şekilde konuştu:

‘Biliyorum, merkezle birlikte 17 ilçe mevcut. Nüfusun yüzde 70 kadarı belediye sınırları içinde yaşıyor. Yüzde 30 kadarı köylerde yaşıyor. Bin 200 küsur köy var. Dolayısıyla bu rakamlar şunu gösteriyor; köy başına nüfus neredeyse 100 rakamını gösteriyor ki, demek ki köylerimiz göç etmiş. Göç edenlere bir şey demiyoruz ama diliyor ve istiyoruz ki, kalpleri ve gönülleri burada olsun. İrtibatımızı kesmemiş olalım.

Biz de inanıyorum ulaştıkça kendisini rahmetle yâd ettiğim Halil Rıfat Paşa Valimizin dediği gibi ‘ulaşamadığınız yer sizin değildir.’ Biz de onlara ulaşacağız. Onlarda bizimle olacaklar. Ulaştığımız her nokta bizim olacak.

Valinin görev yapabilmesi için mesai arkadaşlarının da ona yardımcı olması gerekir. Valinin görev yapabilmesi için halkın yardımcı olması, vali ile birlikte olması gerekir. Ben bu birlikteliği sağlamak için tüm gayretimi göstereceğim. Bundan sonraki her 24 saatimizde Sivas’ın, Sivaslıların hizmetinde, emrinde çalışacağız.’

‘ELEŞTİRİYE AÇIĞIM’

Vali Barut’un son mesajı basın mensuplarına oldu. Sözlerini ‘eleştiriye açığım’ mesajını vererek noktalayan Vali Barut, ‘eleştiriler bana yol gösterir’ dedi.

Vali Barut, ‘Medyadan destek bekliyorum. Objektif olmanızı bekliyorum. Eleştirilerin her zaman bende yeri var. Eleştiriden hiçbir zaman sakınmam. Çünkü biliyorum ki, eleştiriler bana yol gösterir. ‘Eğer fikirler çatışmazsa doğruya ulaşmak mümkün değil’ Ziya Paşa’nın bu sözü meşhurdur. Bende bu sebeple basınımızın objektif olarak, bizi gerektiğinde eleştirerek yol göstereceğini, çalışanlarımıza ışık tutacağını umuyorum, diliyorum. Seviyeli bir idare-basın ilişkisi kuracağımızı da şimdiden söyleyebilirim’ ifadelerini kullandı.

Vali Barut, basın toplantısının ardından Valilik binasındaki Vali Ahmet Muammer Bey Salonunda Mülki İdare Amirleri ile toplantı yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER