Gündem

?Bayrak Asmanı Unutmayın ?

?Bayrak Asmanı Unutmayın ?

?Bayrak Asmanı Unutmayın ?
27-10-2013 21:56


MUSTAFA IŞIK

Gazi Mustafa Kemal Paşa, Sivas'ta cumhurla bir araya gelerek, istiklalin ve istikbalin kıvılcımını yakmıştır. Münhal zamanlarda 4 Eylül ruhu diye ifade ettiğimiz şey, milletin kendi istiklalini ve istikbalini kendinin belirlemesi düşüncesidir. İşte milletin kendi kendini yönetme iradesinin adı cumhuriyettir. Türk milleti bu iradeyi İstiklal Savaşı'nda göstermiş ve yeni devletin adını ve sistemini belirlemiştir. Bu mücadelede Sivas'ın çok özel ve önemli bir yeri vardır. Bağımsızlık ve hürriyetimizin yegâne sembolü ay yıldızlı al bayrağımızdır. Bayrak, milletimizin birliğini, beraberliğini ve özgürlüğünü anlatır. Üzerinde yaşadığımız toprakların vatan olduğunu anlatan bir semboldür. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıl dönümünde Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir şehirde Bayrak Asma kampanyası başlattık ‘dedi

Belediye esnafa bayrak dağıttı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıl dönümünü Sivas Belediyesi'nin ‘Bayrak Kampanyası’yla daha anlamlı bir şekilde kutlanacak. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir şehre yakışır şekilde bir bayram kutlamak için 29 Ekim günü şehir Türk bayraklarıyla donatılacak. Sivas Belediyesi şehirdeki dükkanlara ve evlere bayrak dağıtıyor.

Zabıtalar tarafından şehrin işlek caddelerinde hizmet veren esnaflara Türk Bayrağı  dağıtıldı. Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 4 Eylül 1919'da toplanan Sivas Kongresi'yle Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığına vurgu yaparak aradan geçen 90 yıldan sonra da vatanın birliği, devletin bekası ve cumhuriyetin büyük bir nimet olduğu noktasında Sivas halkının her zaman duyarlı davrandığını belirtti.

 Başkan Ürgüp, açıklamasında şunları kaydetti: ‘Sivas, Türkiye Cumhuriyeti'nin hafızasıdır. Cumhuriyetimizin temelleri bu şehirde atılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Paşa, Sivas'ta cumhurla bir araya gelerek, istiklalin ve istikbalin kıvılcımını yakmıştır. Münhal zamanlarda 4 Eylül ruhu diye ifade ettiğimiz şey, milletin kendi istiklalini ve istikbalini kendinin belirlemesi düşüncesidir. İşte milletin kendi kendini yönetme iradesinin adı cumhuriyettir. Türk milleti bu iradeyi İstiklal Savaşı'nda göstermiş ve yeni devletin adını ve sistemini belirlemiştir. Bu mücadelede Sivas'ın çok özel ve önemli bir yeri vardır. Bağımsızlık ve hürriyetimizin yegâne sembolü ay yıldızlı al bayrağımızdır. Bayrak, milletimizin birliğini, beraberliğini ve özgürlüğünü anlatır. Üzerinde yaşadığımız toprakların vatan olduğunu anlatan bir semboldür. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıl dönümünde Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir şehirde Bayrak Asma Kampanyası'yla bu büyük bayramımızı halkımızla birlikte kutlamanın doğru olacağını düşündük. Bu kapsamda her eve her dükkâna belediyemiz ekipleri bayrak dağıtımı gerçekleştirdi. Vatandaşlarımızdan isteğimiz 29 Ekim günü Sivas'ı Türk bayraklarıyla donatmak için evlerine, iş yerlerine bayraklarımızı asmalarıdır. Tabi bu önemli günde başka etkinliklerimiz de olacak. Şimdiden başta hemşehrilerim olmak üzere bütün milletimin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, aziz şehitlerimizi şükranla yad ediyorum.’

Esnaf ve iş yeri sahipleri de Sivas Belediyesi’nin başlattığı Bayrak Asma Kampanyası’yla alakalı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, böylesine önemli bir günü hatırlatıp milli değerlerimizi unutturmadığı için Başkan Ürgüp'e teşekkür ettiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER