Gündem

ASKF´de Ekici Dönemi

ASKF´de Ekici Dönemi

ASKF´de Ekici Dönemi
14-06-2014 15:00


İRFAN ÖZŞEKER

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) 13. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek liste ile gidilen genel kurulda başkanlığa Zeki Ekici seçildi.

Demiryol-İş Sendikası Toplantı Salonunda yapılan Genel Kurulda Divan Başkanlığını Ziya Soybayraktar yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan genel kurul denetim ve faaliyet raporlarının okunması ile devam etti.

Genel Kurulda açılış konuşmasını yapan ASKF eski başkanı Orhan Demirok duygulu bir veda konuşması yaptı. Demirok amatör branşlardaki olumsuzluklardan bahsederek sözlerine başladı. Demirok ‘13. genel kurulumuzu yapıyoruz. Bu sporun hem cilvesi hem de bizim kaderimiz adı amatör deyince böyle oluyor. Kulüplerimizde aynı sıkıntıları yaşıyor bizde aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Ne hikmetse çok sevdiğimiz, uğraş verdiğimiz, gecemizi gündüzümüze kattığımız kışın soğuğu yazın sıcağını tozunu rüzgarını sinemize çektiğimiz çilekeş bir uğraşın içerisindeyken hizmet ettiğimiz veya hizmet beklediğimiz şahısları seçerken bu hassasiyeti gösteremiyoruz. Acı ama gerçek bunu da burada söylemekte fayda var. Yıllardır genel kurul yapıyoruz gürül gürül bir katılımla genel kurullar yapamıyoruz. Ne federasyonda ne de kulüplerde olmuyor. Kulüplerimizde genel kurul yapıyoruz. Yönetime yazacak isimleri bile bulamıyoruz. Her şeye rağmen güzel bir uğraş. Bu uğraşın içinde olmaktan da mutluluğumuzu sizlerle paylaşmak istiyorum’ dedi.

ASKF Başkanlığını bıraktığını açıklayan ve herkesten helallik isteyen Demirok ‘Şimdiye kadar birlikte çalıştık. Bundan sonra da bir ağabey bir kardeş olarak spor camiasının içinde yine bir Orhan Demirok olarak görevimize düşen neyse yapmaya hazırım. Bu can bu tende olduğu sürece de bu şehre hizmet etmek benim için bir ibadettir. Bu şehrin insanına hizmet etmek benim için bir ibadet şekliyle yola çıktığım için böyle kabul etmek istiyorum. Sizlerinde en az benim kadar bu duygulara sahip olduğunuzu biliyorum. Hakkım sizlere helal olsun. Sizlerde hakkınızı bana helal ediniz. Spor camiasında ve diğer etkinliklerde sizlerle birlikte olmayı Cenabı Allah nasip ederse birlikte olmak düşüncesi ile bugün görevi bende daha iyi yapabilecek yetenek ve birikime sahip dava arkadaşlarımıza sporun emektarlarını teslim etmeyi uygun görüyorum. Çalıştığım süre içerisinde bana her konuda yardımcı olan Müdürümüz Salim Kılıç Beye teşekkür ediyorum’ dedi.

Orhan Demirok’un konuşmasının ardından söz alan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç Sivas’ta ki spor alanında ki faaliyetlerden bahsetti. Kılıç ‘Ben 1978’den beri bu camianın içerisindeyim. Benim ömrüm statlarda geçti. Öncelikle kulüp yöneticiliği çok önemli, buradaki asıl payın kulüp yöneticilikleri ve antrenörler olduğuna inanıyorum. Ben hiçbir zaman kulüp yöneticimize kötü davranmadım ve kimseye de hayır demedim. Gücümüzün yettiğini yaptım. Bir spor salonu inşaatımız başladı 1000 kişilik. Olimpik yüzme havuzu yapacağız. Gençlik merkezi, idari bina, kamp eğitim merkezi derken 2015’in sonunda inşallah biz yepyeni bir Türkiye’nin en modern uluslar arası standartlarına uygun bir spor kompleksine kavuşacağız. Biz burayı da tokiye devredeceğiz. Ben yeni seçilecek yönetimin Sivas sporuna hayırlar getirmesini diliyorum. Orhan ağabey ile ilgili de 13-14 yıldır beraber çalışıyoruz. Biz hiçbir zaman incinmeden, kırılmadan çalıştık. Biz amatör spor kulüplerimizin emrine amadeyiz. Her türlü isteklerini karşılamaya çalışacağız’dedi.

Kılıç’ın konuşmasının ardından yapılan genel kurul seçiminde genel kurula sunulan tek liste okunarak oylamaya gidildi. Büyük çoğunlukla göreve seçilen Zeki Ekici üyelere teşekkür etti. Ekici ‘Kongrenin ilimiz sporuna, profesyonel takımlarımıza, ülke sporumuza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Her anda her koşulda pozisyona açığız. Sendikacı olduğum için eleştirmeyi de eleştirilmeyi de severim. Onun içinde bu görevi hep birlikte yürüteceğiz. Özellikle kişiler önemli değildir. Hep birlikte yaptığımız sürece, asgari müştereklerde bir olup hareket ettiğimiz sürece başarılı olur diyor katılanlara teşekkür ediyorum’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER