Gündem

İkinci Bölge Olmalıyız

İkinci Bölge Olmalıyız

İkinci Bölge Olmalıyız
06-04-2014 18:24


OĞUZHAN SARZEP

Sivas Barosu 1-7 Nisan Avukatlar haftası ve 5 Nisan Avukatlar günü nedeniyle gece düzenledi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen geceye Milletvekillerinden Av. Hilmi Bilgin, Ali. Turan Ak Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin ve çok sayıda Sivas Barosuna kayıtlı Avukat katıldı.

Düzenlenen gecede konuşan Sivas Baro Başkanı Av. Muharrem Eliş geceye katılanlara teşekkür ederek, ‘1- 7 Nisan Avukatlar haftasını ve 5 Nisan Avukatlar gününü hukuk dünyasına ülkemize ve Baromuza hayırlar getirmesini diliyorum’ dedi.

Sivas Barosu’nun da 81 Yaşında olduğunu dile getiren Eliş, ‘Bugüne kadar hizmeti ve emeği geçenlerden ebedi Aleme intikal eden meslektaşlarımıza bir kez daha rahmet hayatta olanlara ve hizmet kervanını yürütenlere de sağlık ve esenlik diliyorum’ dedi.

‘SIKINTILARI KISA ZAMANDA GİDERECEĞİZ’

Yeni adliye binasına geçtikten sonra bir takım sıkıntıların olduğu ve bunları kısa zamanda gidereceklerini dile getiren Başkan Eliş şunları kaydetti; ‘Yeni adliye binası taşındıktan sonra bir takım sıkıntılarımız vardı. Bu sıkıntıları kısa vaade de gidermeye çalışıyoruz. İlçelerimizde ve şehir merkezinde CMK ve diğer otomasyon programlarımızı faaliyete geçirdik. Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı üzerindeki taşınmazımızla ilgili bu ayın sonunda proje çalışması neticelenecek ve muhtemelen Ekim veya Kasım ayında inşallah bir programımızı orada yapıp sizleri misafir etmeyi düşünüyoruz. O binanın biran önce faaliyete geçmesi için arkadaşlarımız çalışıyor’ ifadelerini kullandı.

‘ADLİ YARGI OLARAK YENİDEN 2. BÖLGE OLMAK İSTİYORUZ’

Adli yargıda yeniden 2. bölge olmak istediklerini ifade eden Muharrem Eliş, bu durumu Başbakan’a ilettiklerini vurguladı. Eliş şöyle devam etti; ‘Biz adli yargı olarak yeniden 2. bölge olmak istiyoruz. Göreve geldiğimizden bugüne bulunduğumuz her ortamda biz yeniden adli yargı olarak 2. bölge olmak için talebimiz var. 1. bölge olmamızın rahatsızlıklarını hep beraber yaşıyoruz. Biz Sayın Bakanımız Bekir Bozdağ’a da böyle bir talep ilettik. Sayın Adalet Bakanı Müsteşarımızın da bilgileri var. Sayın Başbakanımızın Sivas’a teşriflerinden önce biz Sivas komisyonu olarak heyet oluşturmuştuk. Biz adli olarak 2. bölge olma talebimizi yazdırdık. Ve bu dosya halinde Sayın Başbakanımızı arzu edildi. Adalet Bakanlığı bu konuda bir çalışma yapıyorlar. İnşallah kısa zamanda biz yeniden nitelikli ve tercih edilen bir 2. bölge oluruz diye ümit ediyoruz.’

‘5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜNÜZ HEPİNİZE KUTLU OLSUN’

Avukatlar gününü kutlayan Sivas Baro Başkanı Av. Muharrem Eliş; ‘1-7 Nisan Avukatlar haftası ve 5 Nisan Avukatlar günü münasebetiyle bir araya geldik. Hepimizin bu müstesna günü kutlu olsun. Sizlerle daha iyi bir mekânda buluşmak, daha iyi hizmetler sunmak elbette ki en büyük hedefimiz, amacımız. Ama sizler olmasaydınız biz bugünlere de gelemezdik. İyi ki varsınız. 5 Nisan Avukatlar gününüz hepinize kutlu olsun’ dedi.

Gecenin sonunda meslekte 40 yılını geride bırakmış avukatlardan Av. Baki Dalak’a, Av. Oğuz Kitapçı’ya, Av. Kemal Akyıldız’a, ve Av. Naci Muslu’ya plaket verildi.  

Diğer yandan Sivas Barosuna kayıtlı olup Avukatlık mesleğinden Hakimlik ve Savcılığa geçen Av. Fuat Toprak’a, Av. Cemalettin Topçu’ya, Av. Asude Karakoç Kangal’a, Av. Abdussamed Kahya, Av. Zehra Toptaş’a ve Av. Süleyman Yalçın’a bugüne kadar yapmış oldukları avukatlık mesleğindeki hizmetlerinden dolayı teşekkür edilerek plaket takdim edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER