Gündem

Canlı Yayını Bırak Engelliye Bak

Canlı Yayını Bırak Engelliye Bak

Canlı Yayını Bırak Engelliye Bak
03-12-2013 16:39


Kentte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen programda ATV’de yayımlanan ‘Müge Anlı İle Tatlı Sert’ programına canlı bağlantı yapıldı. Saat:09.00’da başlayan programda canlı yayın telaşı engellileri unutturdu.

OĞUZHAN SARZEP / ÖZEL HABER

Sivas’ta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün düzenlediği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı, ilginç görüntülere sahne oldu. Çimen Gurme’de düzenlenen programda, ATV’de yayınlanan ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ programına canlı bağlantı yapıldı.

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sefer Buğrul, Anlı’nın sunduğu programa canlı yayın konuğu oldu. Programdaki canlı yayın telaşı ise engellileri unutturdu.

İl Protokolü, Sivasspor Kulübü AS Başkanı Faruk Taşseten, futbolcular, Kadir Bekmezci, Korcan Çelikay, Ziya Erdal ve Adem Koçak, engelli derneklerinin temsilcileri, engelli vatandaşlar ve ailelerinin katıldığı programda bazı engelliler, oturacak yer bulamadı.

09.00’da sabah kahvaltısı ile başlayan programda ATV’nin gerçekleştireceği yaklaşık 10 dakikalık canlı yayın bağlantısı için, hazırlık yapıldı. Saat:10.30’da gerçekleştirilen canlı bağlantıda Anlı’nın halkın yaptığı bağışlarla Sivas’a gönderdiği 36 tekerlekli sandalyelerden ikisi Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp tarafından engelli vatandaşlara takdim edildi. Diğer tekerlekli sandalyelerin de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne verildiği öğrenildi.

Saat 10.30’a kadar süren canlı yayın telaşında canlı yayının bitmesi ile birlikte Vali Kemelek ve bir çok protokol üyesi, programdan ayrıldı. Programın protokol konuşmalarının yer aldığı bölüm, canlı yayının ardından gerçekleştirildi.

Program için, davet edilen diğer basın kuruluşlarının temsilcileri, programın sadece ATV’ye özel bir organizasyonmuş gibi gerçekleşmesine tepki gösterdi. Canlı yayın dolayısıyla görüntü almakta zorlanan basın mensupları, bu duruma ‘bizi niye davet ettiniz?’ şeklinde tepki gösterdi.

ÇOCUKLARI İLE BİRLİKTE

AYAKTA KALDILAR…

Bazı görevliler ayakta kalan engelli vatandaşlar ve ailelerine yer bulabilmek için yoğun çaba sarf etsede, programa katılan, makam şoförleri, kurum personeli ve diğer davetlilerin oluşturduğu yoğunluk dolayısıyla bu mümkün olmadı.

Programda 9 yaşındaki zihinsel engelli, Eminenur Gözübüyük annesi ve babası ile birlikte, mağdur oldu. Annesinin kucağında bir sandalyeye oturarak, kendilerine yer ayarlanmasını bekleyen Gözübüyük ve ailesinin yaşadığı mağduriyet tepki topladı. Anne engelli çocuğunu sandalye üzerinde beslemek zorunda kaldı.

ENGELİ AİLELERİNDEN TEPKİ.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği programda yaşanan bu olumsuzluklardan dolayı sıkıntıda kaldı.

Engellilere yönelik düzenlenen programda engellilerin ikinci planda kaldığını savunan bazı engelli aileleri, ‘Engelliler zaten günlük hayatta bir çok sorunla karşılaşıyor. Yılda bir günde olsa, bu tür programlarla, engellilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekilmesi, onların toplumun bir parçası olduğu konusunda farkındalık yaratılması gerekirken, müzik eşliğindeki sabah kahvaltısından başka bir şey olmadı. Burada bir TV kanalının Sivas’a tekerlekli sandalye göndermesi çok güzel bir davranış,Müge Anlı ve ekibini  tebrik etmek lazım. Ama sadece bu canlı yayına bağlanılması için bir organizasyon yapılmış gibi hissettik. Burada tabi ki kusur, TV kanalı değil .Davet edildiğimiz yerde bizimle ilgilenen dahi olmadı. Ön taraftar tamamen doldurulmuş arka taraftarda ise  yer yok. Kimse ilgilenmiyor.. Buradaki eksiklik bu organizasyonu düzenleyen kuruma ait. Yani engellilerle birebir ilgilenilmeyen bir program gibiydi bizim için. Ayrıca bazı ailelerimiz ayakta kaldı, programa kim nerden katıldı, bu yoğunluk nasıl oluştu, bazı engeliler ve aileleri nasıl ayakta kaldı? Bunu anlayamadık’ şeklinde tepkilerini  dile getirdiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER