Gündem

Kocacık´a Ahilik Onur Ödülü

Kocacık´a Ahilik Onur Ödülü

Kocacık´a Ahilik Onur Ödülü
12-11-2013 16:54


MUSTAFA IŞIK

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Ahilik Onur Ödülünü Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık’a takdim etti.

26 Ahilik Kültür Haftasında Milli savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın akrabalarının cenazesi nedeniyle programa katılamayan Kocacık’a Ahilik Onur Ödülü birlik binasında düzenlenen törenle verildi.

Törende konuşan SESOB Başkanı Beşir Köksal, bu yıl Ahilik Onur Ödülüne yönetim kurulu kararı ile  Sivas’a ve Üniversiteye büyük katkıları olan rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’ı layık gördüklerini ancak, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yakınlarının cenazesi dolayısıyla ödülü takdim edemediklerini söyledi. Köksal, bu nedenle ödülü gecikmeli olarak verdiklerini belirtti.

Üniversitenin esnaf ve sanatkâra büyük katkıları olduğunu belirten Köksal, Kocacık’ın şahsında rektör yardımcıları ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ise Ahilik Onur Ödülü’nün kendisine verilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Kocacık, ‘Esnaf teşkilatımızın bizleri onurlandırmasından dolayı çok mutluyum. Bundan sonra sorumluluğumuz daha da artmıştır. Üniversitemize ve Sivas’ımıza hizmetlerimiz yeni projelerimizle daha da artacaktır. Başkanımıza nezaketlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu onur ödülünü üniversitemizin en güzel yerinde muhafaza edeceğiz. SESOB başkanı Beşir Köksal’ın şahsında yönetim kuruluna, teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum’ dedi.

Konuşmaların ardından SESOB başkanı Beşir Köksal, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık’a Ahilik Cübbesi ve Kaftanını giydirdi. Köksal daha sonra Kocacık’a onur plaketini takdim etti. Rektör Kocacık ise Köksal’a kalem takımı hediye etti.

Törende Rektör yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul ve Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ile Sesob Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.                

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER