Gündem

ERVAH'ın Güven Tazeleyen Başkanı Konuştu!

Erzurumlu Vaiz Ahmet Yılmaz Hocaefendi (ERVAH) Eğitim Kültür Derneği 2. Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Genel kurul sonucu yeniden başkan seçilen Zikrullah Akgül, “Amacımız günümüzde son numunelerine şahit olduğumuz Osmanlı usulü medrese geleneğini modern eğitim öğretim teknikleriyle harmanlayarak yeni nesilleri aktarıp, dini ve milli değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmektir” dedi.

ERVAH'ın Güven Tazeleyen Başkanı Konuştu!
24-05-2024 11:31
SİVAS

Hayrullah AĞKAŞ 

2012 yılından 2019 yılına kadar VAHDER (Vaiz Ahmet YILMAZ Hocaefendi) 2019 yılından itibaren de ERVAH (Erzurumlu Vaiz Ahmet YILMAZ Hocaefendi) Eğitim Kültür Derneği olarak özelde ilahiyat önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine genelde ise Arapça ve İslâmî İlimler öğrenmek isteyen herkese hizmet veren Ervah İlim Merkezi Sivas Kolağası Konağı'nda 2.Genel kurulunu gerçekleştirdi.

2023 Aralık ayında olağanüstü genel kurulla yönetimi devralarak genç ve dinamik yönetim kurulu üyeleriyle il protokolüne ve STK’lara yaptığı ziyaretler, katıldığı radyo ve televizyon programları ile dikkat çeken Zikrullah Akgül yeniden kurul üyelerinin takdirleriyle yönetim kurulu başkanlığına seçildi.

Yeni dönemde yapacakları çalışmalara değinen Zikrullah Akgül "Erzurumlu Vaiz Ahmet Yılmaz Hocamız ve Emekli Müftü Ahmet Akgül Hocamız Sivas’ımıza Arapça ve İslâmî İlimler alanında bir asır hizmet vermiş, ömürlerini talebe yetiştirmeye ve ilme adamış hakları zor ödenebilecek ve yerleri zor doldurulabilecek şehrimizin iki önemli manevi mimarları ve çınarlarıdır. Bizler de hocalarımızın rahle-i tedrisatından aldığımız ilmi birikimleri bir nesil daha devam ettirebilmek adına var gücümüzle çalışıyoruz ve bu can bu beden de olduğu müddetçe de çalışmaya devam edeceğiz.  Cuma günü haftalık halk sohbetleri, Cuma hariç haftanın diğer günleri ise Arapça ve İslâmî İlimler derslerimize yüz yüze ve online olarak devam ara vermeden devam ediyoruz. Ayrıca sadece ilim alanında değil gençlerimizi toplumsal alanda da şuurlandırmak ve  sahada olan aksiyon dava adamı nesiller yetiştirmek için il protokolü ve kardeş STK'larımıza ziyaretlerimiz ve istişarelerimiz devam etmektedir.  Ayrıca ERVAH Gençlik kollarımız ve ERVAH Hanım kollarımız olarak da çalışmalarımıza ve etkinliklerimize devam ediyoruz.  Amacımız günümüzde son numunelerine şahit olduğumuz Osmanlı usulü medrese geleneğini modern eğitim öğretim teknikleriyle harmanlayarak yeni nesilleri aktarıp, dini ve milli değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmektir” dedi.

Yapılan genel kurul sonrası yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Zikrullah Akgül, Numan Çiçek, Yusuf Pek, Muhammed Altun, Ahmet Akgül, Erkan Karadayı, Ahmet Eren Akgül.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER