Gündem

Gücümüze Güç Katacağız

Gücümüze Güç Katacağız

Gücümüze Güç Katacağız
06-09-2013 17:02


İRFAN ÖZŞEKER

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında sahasında Eskişehirspor'u konuk edecek Sivasspor, maçın hazırlıklarını kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Top kapma, kondisyon ve pas çalışması yapan futbolcular, yarı alanda minyatür kale maçla idmanı tamamladı. Antrenmana, ülkelerinin milli takımında bulunan kaleci Milan Borjan ve Cihan Özkara ile izinli olan Ahmet Aras katılmadı. Ziya Erdal,  Abdurrahman Dereli, Mehdi Taouil ve Abdulkadir Özgen, sakatlıkları nedeniyle takımdan ayrı salonda çalıştı.

Antrenman sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan teknik direktör Carlos, transfer döneminin bugün sona ereceğinin hatırlatılması üzerine, 'Transferleri kesinleştirmek için birkaç saatimiz var. Başkanımızla görüşeceğiz ve takımımıza güç katabilecek arkadaşlarımız olursa onları değerlendireceğiz' diye konuştu.

Transfer yapmaları halinde bazı futbolcuları başka takımlara gönderebileceklerini belirten Carlos, 'Onların gelmesiyle takımımızdan gidip de başka takımda deneyim kazanması gereken, onlara yer açması gereken futbolcular olabilir. Onlara da bu konuda kolaylık sağlayacağız' ifadesini kullandı. Takım kaptanı Kadir Bekmezci ise Fenerbahçe maçını unuttuklarını ve Eskişehirspor maçını kazanmak istediklerini dile getirerek, 'İyi futbol sergileyip seyircimiz önünde 3 puan almak istiyoruz' dedi.

MİNİK AHAT, ANTRENMANA NEŞE KATTI 
Antrenmanı izlemeye gelen Sivas Belediyesi Yaz Futbol Kursu'na katılan doğuştan gelişme geriliği bulunan 97 santimetre boyunda ve 15 kilogram ağırlığındaki Ahat Öztürk (14), Carlos ve futbolcuların ilgi odağı oldu. Antrenman öncesi Carlos ve futbolcularla paslaşan Ahat'ın, topla yaptığı mini şov alkış aldı. Ahat Öztürk, yaptığı açıklamada, en büyük hayalinin Carlos'u görmek olduğunu belirterek, 'Carlos'u gördüm. Baş başa top oynadık. Paslaşma yaptık. İyiydi, güzeldi, takımı beğeniyorum' dedi.Takımda en beğendiği futbolcuların Kamil Grosicki ve Aatif Chahechouhe olduğunu ifade eden Öztürk, futbolcuların ilgisinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

15. CUMHURİYET KUPASI SAHİBİNİ BULUYOR

Sivasspor tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Cumhuriyet Kupası bugün sahibi bulacak.

Lige verilen 15 günlük arayı iyi değerlendirmek isteyen Sivasspor, bugün 4 Eylül Stadyumu'nda ligin yeni ekibi Kayseri Erciyesspor'u konuk edecek. Saat 19:00'da başlayacak mücadeleyi futbol severler ücretsiz olarak izleyebilecek. Karşılaşmaya Sivaslıların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Ligin 2. haftasında evinde Torku Konyasor'u konuk eden ve sahadan 2-0 galip ayrılan Yiğidolar 12 günlük aranın ardından yeniden taraftarı ile buluşacak.  15'incisi düzenlenecek Cumhuriyet Kupası'nı bugüne kadar 6 kez müzesine götüren Sivasspor 7. kez 'Kupanın Efendisi' olmak için sahaya çıkacak. 2006 yılında kupayı müzesine götüren Kayseri Erciyesspor ise bu başarıyı 2. kez tekrarlamak için 4 Eylül Stadyumu'nda boy gösterecek. İki ekip Avusturya kampının son günün de hazırlık maçında karşılaşmış ve Kayseri temsilcisi Sivasspor'u 2-1 mağlup etmişti.

Lige verilen 15 günlük arayı iyi değerlendirmek isteyen Sivasspor'un Genç Sportif Direktörü Roberto Carlos, kupa maçında as takımında yer alan futbolcuların yanı sıra ligde forma şansı bulamayan Navratil, Murat Akça, Korcan Çelikay, Grosicki, Rengifo, Hakan Arslan gibi isimlere de şans vermesi bekleniyor.

Yaptığı flaş transferlere rağmen lige iyi bir başlangıç yapamayan Kayseri Erciyesspor ise kupayı alarak moral bulmak istiyor.

Cumhuriyet Kupası tarihinde kupayı ilk kez müzesine götüren takım Çaykur Rizespor olurken, kupanın geçen yıl ki sahibi ise Çeçen takımı Terek Grozniy olmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER