Eğitim

HGS´den herkes memnun

HGS´den herkes memnun

HGS´den herkes memnun
05-02-2018 06:00


FATİH TABUR
Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, kampüs içerisindeki trafiği düzene sokmak amacıyla hayata geçirilen Hızlı Geçiş Sistemi´ne (HGS) ilişkin değerlendirmelerde bulundu. HGS´den önce üniversite amblemini taşıyan 9 bin araç olduğunu dile getiren Yıldız, bu sayıyı 4 bin 500´e düşürdüklerini ifade etti.
Rektör Yıldız, "Şehirde üniversitemizin amblemini taşıyan çok sayıda araç vardı.  Bunlar tamamen bizden alınmış değildi. Öğrenci bizden mezun olmuş ama amblemi geri almamışız. Asıl önemli olan da şu: Buna bir süre konulmamış. HGS´de ilk planda biraz sıkıntı olur gibi oldu ama şu an sistem oturdu. Geçen yıllarda üniversitemize kayıtlı yaklaşık 9 bin araç varken şu anda bu 4 bin 500´e düştü. Sistem uygulamaya geçmeden önce Sivas´ta bir matbaanın üniversitenin amblemini basıp sattığını da öğrendik. Şimdi şu anda araçlara HGS sistemi kapsamında yapıştırdığımız barkotlar 1 yıllık. Öğrenci mezun olduğu anda devreden çıkıyor. Sistemden çıkarıyoruz" dedi.

/resimler/2018-2/4/1623342253361.jpg
KURALA UYMAYANIN
HGS´Sİ GERİ ALINIYOR
Çocukları Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı´nda okuyan velileri de HGS sistemine dahil ettiklerini kaydeden Yıldız, "Öğrenci mezun olmuşsa eğitimi bittiği andan itibaren HGS devreden çıkıyor. Dediğim gibi 9 bin aracı 4 bin 500´e düşürdük. Araç sayısı yüzde 50 oranında düştü. Daha önce yollarımız bir gidiş,  bir gelişti. Bir de yolun sağına ve soluna park eden araçlar olunca geçilemiyordu. Şu an yolu 4 şeride çıkardık ve park eden araç da yok. Yine senatomuzda trafik yönergesi yayımladık. Hız yapan veya yanlış yere park edenden belli bir puan düşüyor. Bu puanlar 30´a geldiğinde uyarı veriliyor ve onun HGS´si geri alınıyor. Bu  sistem oturdu artık. Herkes de memnun" diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER