Gündem

Ebuhan ?Su? İstiyor

Ebuhan ?Su? İstiyor

Ebuhan ?Su? İstiyor
04-11-2013 18:21


Köylü geçim sıkıntısı içerisinde. DSİ’nin biran önce olaya el atması ve sulama suyunu köye getirmesi bekleniyor.

İRFAN ÖZŞEKER

Ebuhan Köyünde su sıkıntısı köylüyü kara kara düşündürüyor. Beş yıla yakın zamandan beri  ‘sulama suyu getirilecek ‘ sözü ile avutulan Ebuhan Köyünde patates ve pancarlar susuzluktan yandı. Geçimini tarımdan sağlayan köylü ne yapacağını şaşırdı. Verilen sözlerin biran önce yerine getirilmesini bekliyor.

KADERİNE TERK EDİLDİ

35 haneli 200 nüfuslu Ebuhan Köyüne Karacalar Barajından sulama suyu getirilmemesi ile köyü adeta kaderine terk edildi. Beş yıla yakın zamandan beri Karacakla Barajından gelecek olan suyu beklediklerini dile getiren muhtar Murat Karahan ‘Köyümüzün de geçim tarım ve hayvancılık üzerine, tarım ağırlıklıyız. Pancar ve patates üretimine ağırlık veriyoruz. DSİ yetkilileri tarafından köyümüze sulama suyu verileceği söylendi ama bu sözün üzerinden tam 5 yıol geçti.  2 KM lik bir soru ile Karacalar Barajından getirilecek olan su bizim tarımdaki sıkıntımızı tamamen ortadan kaldıracaktır. Sulama suyu olmadığı için içme suyu ile ekili alanlarımızı sulamak zorunda kalıyoruz. İçme suyunda da sıkıntı yaşıyoruz’ dedi.

DSİ’DEN YARDIM İSTEDİ

Ebuhan Köyü muhtarı Murat Karaman, Karacalar Barajından sulama suyu getirilmesi konusunda DSİ yetkililerinden destek beklediklerini de sözlerine ekleyerek’ Bizim köy kaderine terk edildi. Beş yıla yakın zamandan beri 2 Km lik borularla su getirilemedi. Çevre köylere baktığınız zaman engebeli arazilerden götürülen borular, düz ovaya neden getirilmez bunu anlamak mümkün değil. Susuzluk sonucunda ürün tarlada yanıyor ve yetkililer duyarsız kalıyor. Mağduriyetimizin biran önce dindirilmesini bekliyoruz ‘dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER