Gündem

AATIF´DAN SEVGİLERLE

AATIF´DAN SEVGİLERLE

AATIF´DAN SEVGİLERLE
26-10-2013 10:20


OĞUZHAN SARZEP / İFRAN ÖZŞEKER

Spor Toto Süper Lig’in 9. hafta karşılaşmasında evinde Kayseri Erciyesspor’u konuk eden Sivasspor rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Yiğidolara galibiyeti getiren golleri 20. ve 74. dakikada Aatif Chahechouhe kaydetti.

Sivasspor aldığı bu galibiyetle puanını 16’ya yükselterek maç fazlasıyla 3’üncü sıraya yükseldi. Sivasspor ligin 10. hafta maçında deplasmanda Gaziantespor ile karşılaşacak.

Teknik Direktör Roberto Carlos yönetimindeki Yiğidolar, 4 Eylül Stadyumunda rakiplerinin kabusu olmaya devam ediyor. Sivasspor, Erciyesspor’u da yenerek bu sezon evinde oynadığı 4. karşılaşmada 3. Galibiyeti elde etti. Karşılaşmaya etkili başlayan Sivasspor peş peşe ataklarla Kayseri Erciyesspor kalesinde etkili oldu. Saha ve seyirci avantajını arkasına alan yiğidolar, ilk yarıda oyun kontrolünü tamamen elinde bulundururken konuk ekip Erciyesspor’a ciddi bir atak şansı vermedi. 20. Dakikada gelişen organize Sivasspor atağında asistleriyle lige damgasını vuran Cicinho’nun harika ortasına Aatif şık bir kafa vuruşuyla Sivasspor’u öne geçiren golü attı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da oyun kontrolünü elinde bulunduran Sivasspor topu ayağında tutarak Erciyesspor’a atak şansı vermedi. 74. Dakikada Aatif kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak galibiyetin baş mimarı oldu.

AATİF CHAHECHOUHE GOLLERİNE DEVAM EDİYOR

Attığı 4 golle Sivasspor’un en golcü futbolcusu olan Aatif Chahechouhe, Kayseri Erciyes maçını da boş geçmedi. Fransız yıldız Erciyes karşısında attığı iki golle ligdeki gol sayısını 6’ya yükseltti.

DJEBBOUR İLK 11’DE BAŞLADI

Ligde geride kalan haftalarda Roberto Carlos tarafından yedek soyundurulan ve sonradan oyuna dahil olan Djebbour, Erciyesspor maçında ilk 11’de kendisine yer buldu.

ERHAN VE ATİLLA ESKİ TAKIMINA KARŞI

Geçtiğimiz sezon Sivasspor forması giyen Erhan Güven ve Atilla Koca, eski takımlarına karşı mücadele verdi. Erhan Güven maça ilk 11 de başlarken, Atilla Koca ise karşılaşmaya yedek başladı. 

SİVASSPOR, KAYSERİ ERCİYESSPOR’A YİNE YENİLMEDİ

Rakibiyle bugüne kadar Süper Ligde 4 kez karşılaşan Sivasspor, hiç yenilmediği rakibine 5. Karşılaşmada da rakibini 2-0 mağlup ederek yenilmezlik serisini sürdürdü.

YİĞİDO 4’TE 3 YAPTI

Ligin 5. Haftasında Kasımpaşa’ya 2-1 mağlup olan Sivasspor bu maçın ardından oynadığı 3 maçı da kazanarak yenilmezlik serisini sürdürdü. Sivasspor kendi evinde oynadığı Eskişehirspor’u 3-2, Gençlerbirliği’ni 2-0 ve Kayseri Erciyesspor’u 2-0 mağlup etti.

SİVASSPOR KALESİNİ GOLE KAPATTI

Ligde en son Elazığ deplasmanında 2 gol yiyen Sivasspor bu maçın ardından oynadığı 3 karşılaşmada kalesini gole kapattı. Gençlerbirliği ve Trabzonspor maçında gol yemeyen Yiğidolar istikrarını Kayseri Erciyesspor maçında da sürdürerek 3 maç üst üste gol yemeden karşılaşmaları tamamladı.

BİLİNÇLİ TARAFTAR KARTI PROTOKOL SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Sivasspor ve Sivas Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile taraftarlara futbolda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine yönelik olarak 'Bilinçli Taraftar Eğitimi' projesinin protokol sözleşmesi Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ve Sivas Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay tarafından imzalandı. Eğitime katılacaklara eğitim sonunda 'Bilinçli Taraftar Kartı' verilecek olup, kart sahiplerine Sivasspor Kulübü tarafından imzalı forma, taraftar atkısı, şapka, rozet gibi hediyelerin yanı sıra lisanslı ürünlerde indirim, Sivasspor işletme ve tesislerinden indirimden yararlanma gibi fırsatlara sahip olacaktır. İmza töreninde konuşan Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz taraftardan projeye destek vermesini istedi.

MAÇ SONU AÇIKLAMALAR

Teknik Sorumlu Cesar Domingo Mendiondo Lopez 2-0 sona eren Kayseri Erciyesspor maçı sonrası yaptığı açıklamada ‘Zorlu bir karşılaşmaydı çünkü zorlu bir ekibe karşı oynadık. İyi mücadele etmemiz gerekiyordu ve bu mücadeleyi de gösterdik. Rakibimizden daha üstün bir oyun oynadık ve galip geldik’ dedi.

Sivasspor’un başarılı defans oyuncusu Ziya Erdal ise ‘İlk yarı iyi bir futbol oynadık. İyi futbolun yanında skoru da yakaladık. İçeri 1-0 önde girdik. İkinci yarı oyunu tutup ikici golü bulmak istedik bunu da başardık. Kazandığımız için mutluyuz. Çünkü bu maçı da aldığımız zaman üst sıralara tırmanacaktır bunu da başardık. Ligde önemli bir konuma geldik. Galibiyet serisini devam ettirmek istiyoruz. 3 haftadır gol yemiyoruz bu da artı bir şey’ dedi.

Başarılı orta saha oyuncusu ve Sivasspor kaptanı Kadir Bekmezci ise ‘Güzel bir gidişatımız vardı. Geçen hafta güzel futbolla Trabzon da kazanamadık. Bu akşam mutlaka kendi sahamızda kazanmak istiyorduk. Neticede güzel futbol oynayarak 2-0’la maçı kazandık. İnşallah böyle devam ederiz. Bu sene hedeflerimiz var bu hedeflere mutlaka ulaşmak istiyoruz. Bütün takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum’

Kayseri Erciyesspor maçında adeta yıldızlaşan ve attığı 2 golle 3 puanı getiren golleri atan Aatif Chahechouhe maçtan sonra yaptığı açıklamada: ‘Bu akşam maçı kazanmamız lazımdı çünkü kendi sahamızda oynuyorduk. Çok güzel bir gidişatımız var. Böyle devam etmemiz lazım çünkü biz iyi bir takımız. Çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Bu sene çok farklı bir futbol oynuyoruz. Hedeflerimiz var inşallah böyle devam eder’

ÖNEMLİ ANLAR:

İLK YARI

6. Dakikada Tehlikeli gelişen Sivasspor atağında ceza alanının arka bölümünde topla buluşan Aydın Karabulut'un topun gelişine sağ ayağıyla yaptığı vuruş üstten auta çıktı.

11. Dakikada Kaleye uzak bir mesafeden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Cem Can'ın kaleyi cepheden gören bir noktadan yaptığı sert vuruş az farkla kale üzerinden dışarıya çıktı.

18. Dakikada Cicinho'nun pasıyla ceza alanı dışında sol çaprazda topla buluşan Aydın Karabulut sağ ayağıyla yerden sert bir şut çıkarıyor ancak top kaleci Bojan Jorgacevic'te kaldı.

20.Dakikada Hızlı gelişen Sivasspor atağında sağ kanatta Cicinho’un ortasına harika yükselen Aatif Chahechouhe şık bir kafa vuruşu ile Sivasspor 1-0 öne geçiren golü attı.

23. Dakikada Sivasspor atağında Cicinho seri çalımlarla topu sürükleyip rakip ceza alanına girmeden ceza alanındaki arkadaşı Rafik Djebbour'a pasını gönderdi. Djebbour'un ceza alanı içerisinde sağ çaprazdan arka direğe yaptığı ortası hiçbir arkadaşına ulaşmayınca pozisyon Sivasspor adına olumsuz sonuçlanıyor.

39. Dakikada sol kanattan gelişen Sivasspor atağında Aydın Karabulut son çizgi üzerinden ceza alanına girerek yerden kale ağzına topu çeviriyor ancak top kaleci Bojan Jorgacevic'te kalıyor.

Mücadelenin ilk yarısı 1-0 Sivasspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

2. YARI

53. Dakikada Rafik Djebbour'un pasıyla ceza alanı dışında topla buluşan Aydın Karabulut bekletmeden kaleye yerden sert bir şut çıkardı. Direk dibine iyi uzanan Bojan Jorgacevic önce topu çeldi ardından Kayseri Erciyesspor savunmasında Numan Çürüksu topu dışarıya gönderdi.

68. Dakikada Atak yönü sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Randall Azofeifa'nın ön direğe gönderdiği ortasına Emre Öztürk kafa vuruşunu yaptı ve top direğin dibinden dışarıya çıktı.

74. Dakikada Aydın Karabulut'un ceza alanı sol yan çizgisi gerisinden ceza alanına çevirdiği topu Utaka kontrol edemeyince geriden gelen  Aatif Chahechouhe altı pas çizgisinin hemen gerisinden yaptığı vuruşla takımının ve kendisinin 2.golünü attı. 2-0.

Karşılaşma Sivasspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

Statü: Spor Toto Süper Ligi 9. Hafta

Karşılaşma: Sivasspor - Kayseri Erciyesspor

Yer: Sivas 4 Eylül Stadyumu

Sivasspor: Korcan Çelikay, Kadir Bekmezci (Dk. 74 Mehdi Taouil), Cicinho, Jakub Navratil, Burhan Eşer (Dk. 65 John Utaka), Rafik Djebbour (Dk. 89 Hakan Arslan), Ziya Erdal, Adem Koçak, Ümit Kurt, Aydın Karabulut, Aatif Chahechouhe

Yedekler: Nihat Şahin, Murat Akça, Abdulkadir Özgen, Eren Aydın, Hakan Arslan, Mehdi Taouil, John Utaka

Kayseri Erciyesspor: Bojan Jorgacevic, Abdou Kader Mangane (Dk. 60 Fazlı Kocabaş), Senijad İbricic, Yasin Öztekin, Randall Azofeifa, Sinan Kaloğlu (Dk. 49 Murat Akın), Björn Vleminckx, Numan Çürüksu, Cem Can, Emre Öztürk, Erhan Güven (Dk. 57 Georges Mandjeck)

Yedekler: Atilla Koca, Fazlı Kocabaş, Serkan Atak, Georges Mandjeck, Volkan Okumak, Murat Akın, Ekrem Ekşioğlu

Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu, Mustafa Sönmez (1. Yardımcı hakem) İbrahim Bozbey (2. Yardımcı hakem) Cemal Bingül (dördüncü hakem) Bülent Birincioğlu (5. Hakem) ve Sarperbarış Saka (6. Hakem)

Sarı Kart: 45. dakika Rafik Djebbour, 66. Dakika Cem Can, 72 Dakika Randall Azofeifa, Dk. 85 Bojan Jorgacevic, Dk. 87 Murat Akın (Kayseri Erciyesspor)

Kırmızı Kart: 85. Dakikada Björn Vleminckx (Kayseri Erciyesspor)

Goller: 20. Ve 74. Dakikada Aatif Chahechouhe, 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER