Gündem

Okul Temsilcileri İle İstişare Ettiler

Okul Temsilcileri İle İstişare Ettiler

Okul Temsilcileri İle İstişare Ettiler
05-11-2013 17:04


MUSTAFA IŞIK

Eğitim-Bir-Sen Şube Yönetim Kurulunun organize ettiği ‘Okul Temsilcileri İstişare Toplantısı’ Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi

Toplantıya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, okul temsilcileri ve basın mensupları katıldılar.Okul temsilcilerimizin büyük ilgi gösterdiği toplantının başında bir basın açıklaması yapan Şube Başkanı İlhan Karakoç konuşmasında özellikle malum sendikanın yalanlarla insanları yanlış yönlendirme gayreti içerisinde olduğunu dile getirdi.Özellikle toplu sözleşme sürecinde elde edilen kazanımların küçümsendiğini sanki hiçbir şey elde edilmemiş havası verilmeye çalışıldığını ifade etti.Sendikal aidiyet duygusunun geliştirilmesine yönelik yapılacak çalışmalara değinen Karakoç, özellikle gündemi meşgul eden başörtüsü sorunun çözümüne yönelik bir değerlendirme yaptı

Karakoç    ’Mücadelemiz  sonuç  verdi. Türkiye  bir  ayıptan daha  kurtuldu.Başörtüsü  yasağını  kaldırdık.’Eğitim-Bir-Sen olarak, geçmişten günümüze yaptığımız eylem ve etkinliklerle, kamu görevlileri için daha çok hak ve daha fazla özgürlük içeren bir çalışma hayatı oluşturmanın mücadelesini verdik.??????? 

Bu kapsamda, MEMURSEN olarak? ‘Özgürlük İçin On Milyon İmza’ sloganıyla startını verdiğimiz ve 12 Milyon 300 bin imzayla da çalışanların haklı talebi ve milletin güçlü iradesi olduğu yönünde kamuoyunun desteğini elde ettiğimiz ‘kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü’ hedefli 18 Mart’ta başlattığımız ‘sivil itaatsizliğimiz’, ile? fiilen son verdiğimiz yasağın hukuken de kaldırılması, bizleri, teşkilatımızı ve bu yasağın kaldırılmasında katkısı olan milletimizi ziyadesiyle memnun etmiştir.???????? 

Bizler bu yasağın kalkması için varımızı yoğumuzu ortaya koyduk. Bundan sonra da inançlarımızın önünde engel olarak bulunan ve kişi hak hürriyetlerine ilişkin özgürlük taleplerimiz devam edecektir.???

Sivas Eğitim-Bir-Sen Yönetim Kurulu olarak, Memur-Sen’ e bağlı on bir iş kolunda hizmet veren sendika yönetim kurulları ile birlikte? stantlar açarak, kar kış demeden??? bu kampanya için yaklaşık 100 000 imza topladık. Bu taleplerimizin bir bölümüne de olsa cevap veren Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve konularla ilgili hassasiyet gösteren sivil toplum örgütlerine ayrıca bu taleplerimizi yansıtırken Memur-Sen’e destek veren tüm duyarlı vatandaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER