Gündem

Öğrencilerle ebru yaptı

Öğrencilerle ebru yaptı

Öğrencilerle ebru yaptı
12-06-2013 18:04


MUSTAFA IŞIK 

Sivas Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) Bilim Şenliği düzenledi. Şenlik kapsamında Atatürk Etnografya ve Kongre Müzesi Bahçesi'nde açılan stantlarda, bilimsel gösteriler, uygulamalı resim çalışmaları, müzik dinletileri, matematik oyunları, ödüllü yarışmalar, gösteri deneyleri ve akıl oyunları gibi birçok eğlenceli etkinliğe yer verildi.

Stantların açılışını Sivas Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, BİLSEM Müdürü Bahattin Özdemir ve öğretmenler yaptı. Açılışın ardından Özdemir ile birlikte tek tek stantları gezerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgiler alan Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, 'onlar geleceğimizin teminatı' dediği öğrencilerle yakından ilgilendi.

Demirok, stantlardan birinde ebru yapan öğrencilerin çalışmalarını ise ilgiyle izledi. Öğrencilerden ebru sanatının nasıl yapıldığı hakkında bilgi alan Demirok, birde ebru denemesi yaptı. Demirok'un çalışması beğeni topladı.

'YANLARINDA OLMAMIZ LAZIM'

Çocukların gelişimine katkı sağlayan uygulamaların çok önemli olduğunu belirten Demirok, geleceğin garantisi olan çocukların yetişmesinde büyük emeği olan öğretmenlere de teşekkür etti.

'Çocuklarımızın yanında olmalıyız' diyen Demirok, şu ifadeleri kullandı:

'Bugün Bilim Sanat Merkezi'nin hazırladığı görüntüde ufak çaplı bir sergi ama içindeki duygular çok geniş. Genç beyinlerin ortaya koyduğu projeler var burada. Sivaslı hemşerilerimiz ve veliler, diğer okulların öğrencileri bunları gelip görsünler. Teorinin pratiğe dönüştüğü çok güzel bir uygulama. Ben özellikle çocuklarımızı bu şekilde yetiştiren, onlara bu imkânı sağlayan, yeni hedefler gösteren, günün ve çağın gerektirdiği bilimsel ve teknik çalışmaların pratiğini küçükte olsa gösteren bu minik yavrularımıza, emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu tür çalışmalarda duygulanmamak elde değil. Bu çocuklar bizim geleceğimizin garantisi olan gençler. Bunlara şimdiden sahip çıkılmalı, zaten herhangi bir maddi yardım istemiyorlar, manevi olarak yanlarında olmamız lazım. Manevi olarak yanlarında olduğumuz zaman yetenekleri daha iyi ortaya çıkar. Bugün burada çocuklarımızın kabiliyetlerini, yeteneklerini inceledik çok da memnun olduk' şeklinde konuştu.

'ETKİNLİKLERİMİZİ SERGİLİYORUZ'

BİLSEM Müdürü Bahattin Özdemir ise, Bilim Şenliği kapsamında BİLSEM'de gerçekleştirilen etkinlikleri sergilediklerini söyledi.

Stantların iki gün boyunca açık kayacağını belirten Özdemir, Sivas halkını bu etkinliklere katılmaya davet etti. Özdemir, 

'Sivas Bilim Sanat Merkezi olarak bilim sanat şenliğimizin ikincisini gerçekleştiriyoruz. Bilim sanat şenliğimizde okulumuzdaki bilim-sanat alanında yapmış olduğumuz etkinlikleri burada sergileme imkânı buluyoruz. Öğrencilerimiz Bilim Sanat Merkezi'nde öğreniyorlar bu çalışmaları. Teorik derslerden ziyade uygulamalı dersler yapıyoruz. Geleneksel sanat etkilikleri, ebrular yapıyoruz. Müzikte her öğrencimiz enstrüman çalıyor. Fen de deneylerle bilimin uygulama şeklini öğreniyorlar, matematikte akıl ve zekâ oyunlarıyla öğrenme gerçekleşiyor. Edebiyatta kompozisyon, deneme yazıyorlar. Tarihte deneme öğreniyorlar, yurdumuzu, ilimizi coğrafya olarak tarih olarak öğrenme imkânı buluyorlar. Bugün de bilim sanat şenliğinde okulumuzda yapmış olduğumuz etkinlikleri sergileme imkânı buluyoruz. Öğrencilerimiz iki gün boyunca akşama kadar, burada sergileme imkânı bulacaklar' dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER