Gündem

Kaymakamdan Korona İsyanı!

Kaymakamdan Korona İsyanı!

Kaymakamdan  Korona İsyanı!
26-03-2021 07:05


TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan ve kısıtlamalar ile tedbirlere yön veren koronavirüs risk haritası Sivas açısından iyiye gitmiyor. İlimizde 6-12 Mart tarihleri arasında her 100 bin kişide görülen kovid-19 vaka sayısı  43,88 iken 13-19 Mart haftasında her 100 bin kişide görülen vaka sayısı 55,83’e yükseldi. Salgına karşı denetimler tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de hız kesmeden devam ediyor.

VAKALAR ARTARSA KISITLAMA YOLDA

Sivas’ta vaka artışının en fazla olduğu ilçeler arasında yer alan Şarkışla’nın Kaymakamı Necati Aktan ise sosyal medya üzerinden ilçede yaşayan vatandaşları uyardı. Kaymakam  Aktan; “Değerli hemşehrilerim, ilçemizde vaka sayılarında artış bu şekilde devam ederse sadece ilçemizi değil il genelini yüksek risk grubuna dahil iller arasına taşıyacağız. Tedbirsiz vatandaşlarımızın bedelinin tüm Sivas'a mal olmaması için lütfen kurallara uyalım” dedi.

HEPİMİZ BİRBİRİMİZE KARŞI SORUMLUYUZ

Ev içi bulaşların önüne geçilebilmesi amacıyla ev ziyaretlerinin askıya alınmasını isteyen Kaymakam Aktan, “Sosyalleşmeye bir süre ara verelim, kalabalıklardan uzak duralım, maskesiz asla dışarı çıkmayalım, yeme içme alanlarında mesafemizi ayarlayalım ve en önemlisi sağlığımızın her şeyden değerli olduğunu unutmayalım. Kurallara uymak her şeyden önce vicdani bir sorumluluk. Bu zorlu süreçte hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz. Salgınla mücadele ancak topyekun bir şekilde yürütülürse başarıya ulaşacak” ifadelerini kullandı.  /Fatih TABUR/

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER