Gündem

Dilenciler İçin Müftülük Devrede

Dilenciler İçin Müftülük Devrede

Dilenciler İçin Müftülük Devrede
05-05-2014 23:38


İRFAN ÖZŞEKER

Dilenciler için müftülük devrede

Mübarek üç aylara girdiğimiz şu günlerde insanların artan manevi duygularını istismar eden ve şebeke halinde her köşe başında ve cami önlerinde karşımıza çıkan dilenciler için zabıta harekete geçti.

Müftü Recep Şükrü Balkan’ı ziyaret eden Zabıta Müdürü Zekeriya Kayalı, hem zabıtaya hem de müftülüğe görevler düştüğünü ifade ederek, hutbe ve vaazlarda dilenciler konusunun ele alınmasını rica etti.

Durumun önüne geçmek ve halkı bilinçlendirmek isteyen Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla vatandaşlara dilencilerin gerçek yüzünü göstermeyi amaçlıyor.

Bu manada İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan’ı ziyaret eden Zabıta Müdürü Zekeriya Kayalı, hem zabıtaya hem de müftülüğe görevler düştüğünü ifade ederek, hutbe ve vaazlarda dilenciler konusunun ele alınmasını rica etti.

Dinimizce kendi el emeği ile çalışıp geçimini sağlamanın emredildiğini söyleyen Müftü Balkan ise, ‘Bu noktadan hareketle vatandaşlarımızı bilgilendirip, dini duyguların istismar edilmesinin önüne geçmek için gerekli uyarıları, hutbe ve vaazlarda yaparız’ diyerek ortak hareket etmenin önemine değindi.

Ziyarette müftü yardımcıları ve zabıta amirleri de hazır bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER