Gündem

İSTANBUL´DA YİĞİD´O´

İSTANBUL´DA YİĞİD´O´

İSTANBUL´DA YİĞİD´O´
10-12-2013 17:38


OĞUZHAN SARZEP

2 haftadır galibiyet alamayan Sivasspor, Süper Lig’in 14. haftasında deplasmanda Beşiktaş karşılaşmasından 1 puan alarak rahat bir nefes aldı.

Spor Toto Süper Lig'in 14. hafta mücadelesinde Beşiktaş ile Sivasspor karşı karşıya geldi. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda Beşiktaş'ın cezası nedeniyle kadın ve çocukların doldurduğu tribünlere karşı oynanan mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Mücadelede Beşiktaş'ın golü 5. dakikada Hugo Almeida'dan gelirken Sivasspor eşitliği 71. dakikada Da Costa ile buldu.

Bu sonucun ardından Beşiktaş, ligde puanını 26'ya yükseltirken Sivasspor ise 23 puana yükseldi.

3 BÜYÜKLERE GALİBİYET YOK

Yiğidolar, Süper Ligde bu sezon 3 büyüklerden ilk puanını Beşiktaş karşısında aldı. Öte yandan Kırmızı beyazlı ekip bu sezon Süper Lig’de dört büyüklerle oynadığı maçlarda galibiyet alamadı. Trabzonspor ile 0-0, Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan Sivasspor deplasmanda Galatasaray’a 2-1, Fenerbahçe’ye 5-2 kaybetti.

DA COSTA BÜYÜLÜYOR

Sivasspor'a Beşiktaş karşısında beraberliği getiren golü kaydeden Manuel Da Costa, iyi formuyla hocası Roberto Carlos'u sevindiriyor. Sivasspor’un savunma oyuncusu Manuel Da Costa bu sezon 4.golünü Beşiktaş karşısında attı. Manuel Da Costa böylece bu sezon en çok gol atan savunma oyuncusu oldu.

17. RANDEVU BERABERE

Beşiktaş ile Sivasspor Spor Toto Süper Lig'de 17. kez karşılaştı. Karşılaşma 1-1 berabere bitti. Geride kalan 17 mücadelede Sivasspor'un 5, Beşiktaş'ın ise 7 galibiyeti bulunuyor. 5 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Beşiktaş ile Sivasspor arasında oynanan karşılaşmalarda taraftarlar 36 kez gol sevinci yaşadı. Sivasspor rakip fileleri 16 kez havalandırırken, kalesinde ise 20 gol gördü.

AATİF’İN GOL KRALLIĞI ELDEN GİDİYOR

Haftalardır gol krallığı koltuğunda oturan Yiğidoların yıldız oyuncusu Aatif Chahechouhe’nun gol krallığı elden gidiyor. Beşiktaş’ta forma giyen Hugo Almeida, Sivasspor’a attığı golle gol sayısını 9’a çıkardı. Sivassporlu Aatif Chahechouhe ile aynı gol sayısında olan Hugo Almeida, Aatif’a gol krallığında yetişti. Bu hafta oynanacak maçlarda Aatif Chahechouhe gol atamaz ise, Hugo Almeida gol atarsa gol krallığı koltuğuna Almeida oturacak.

KORCAN; ‘DEPLASMAN’DAN 1 PUAN ALAMAK İYİDİR’

Sivasspor'un file bekçisi Korcan Çelikay, Beşiktaş karşısında aldıkları bir puanın kendileri için sevindirici olduğunu söyledi. Korcan, her iki takımın birer devre iyi oynadığını belirterek, ‘İlk yarı Beşiktaş, ikinci yarı biz iyi oynadık. Rakip, 20 dakikada 4 tane pozisyon buldu. Birini değerlendirdi. İkinci yarı beraberliği yakaladık. Öne de geçebilirdik. Beşiktaş gibi bir takımdan deplasmanda 1 puan almak iyidir. Sonradan toparlandık ve sahaya gerçek Sivas'ı yansıttık. Ağır zeminde oynadık. İyi mücadele oldu. Beşiktaş'tan deplasmanda aldığımız bir puan sevindirici’ dedi.

Sivasspor Teknik Sorumlusu Cesar Domingo Lopez de karşılaşmanın olması gerektiği gibi beraberlikle tamamlandığını ifade etti.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Sivasspor'u yenerek ligde ikinci sıraya yükselmeyi planladıklarını ancak bunu başaramadıklarını söyledi. Bilic, istedikleri oyunu özellikle ikinci yarıda sahaya yansıtamadıklarını belirterek, ‘Büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Karşılaşmanın ilk yarısı, Torku Konyaspor maçı gibiydi. İyi oynadık, erken gol attık, sonra büyük fırsatlar yakaladık. Yüzde yüz bile diyemiyorum, herkesin gol yapabileceği pozisyonları değerlendiremedik. Bunları değerlendiremeyince, bedelini ödüyorsunuz’ diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER