Gündem

Sivas´ın 100 Yıllık Fotoğrafları İstanbul´da Sergilenecek

Sivas´ın 100 Yıllık Fotoğrafları İstanbul´da Sergilenecek

Sivas´ın 100 Yıllık Fotoğrafları İstanbul´da Sergilenecek
28-03-2014 19:32


MUSTAFA IŞIK

Türkiye’nin önde gelen şehir kültürü dergilerinden olan Hayat Ağacı, arşivinden seçtiği Sivas fotoğraflarıyla İstanbul’da sergi açmaya hazırlanıyor. 

Bugüne kadar okurlarıyla paylaştığı binlerce fotoğraftan yaptığı seçkiyi İstanbul’da sergileyecek olan Hayat Ağacı, böylece Sivas dışındaki ilk fotoğraf sergisini açmış olacak.

Hayat Ağacı, Sivas’ın ve yakın çevresinin yerleşik değerlerini, medenî birikimini sayfalarına taşıyor. Dosyalarının oluşumunda ise metinler kadar fotoğraflara da ağırlık veriyor. Dergi, Sivas şehir ve insan fotoğrafları konusunda çok zengin bir arşivi şu ana kadar okurlarıyla paylaştı.

Adeta şehrin fotoğrafik belleğini tutan Hayat Ağacı, bu görsel zenginliği bir fotoğraf sergisine dönüştürerek meraklılarıyla paylaşacak. Sergi 16 – 25 Nisan günleri arasında, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Sarayı’nda düzenlenecek. ‘Sivas’ın 100 Yıllık Fotoğrafik Belleği’ başlıklı sergide daha önce Hayat Ağacı’nda yayınlanan 100 kadar siyah beyaz fotoğrafa yer veriliyor. Şehir tarihinde iz bırakan olayları, kişileri, mekânları ölümsüzleştiren fotoğraflar sergi ile İstanbullu sanatseverlerle buluşturulacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER