Gündem

SIRADAKİ GELSİN

SIRADAKİ GELSİN

SIRADAKİ GELSİN
07-10-2013 14:54


OĞUZHAN SARZEP / ÖZEL HABER

Sivasspor, Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında kendi evinde Gençlerbirliği’ni 2-0 yenerek 3 puanın sahibi oldu. Yiğidolar bu galibiyetle süper ligde üst üste 2. kez galibiyet aldı.

Teknik Direktör Roberto Carlos’un öğrencileri Gençlerbirliği maçında oynadığı futbolla herkesi coşturdu. Galibiyet sonrası Carlos’un sevinci gözlerinden okunuyordu.

Sivasspor'a galibiyeti getiren golleri 32. dakikada Aydın Karabulut ve 88. dakikada Yiğidoların yeni transferlerinden Rafik Djebbour kaydetti. Sahasında aldığı galibiyetin ardından Sivasspor puanını 12'ye yükseltti. Gençlerbirliği ise 4 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de milli maç arasının ardından Sivasspor, Trabzonspor'a konuk olacak.

ÖZLEM SONA ERDİ

Sivasspor, tam 8 maçlık aranın ardından Gençlerbirliği'ni mağlup etmeyi başardı. Spor Toto Süper Lig'de sahasında Gençlerbirliği'ni 2-0 yenen Sivasspor, rakibine karşı 8 maçlık galibiyet hasretini noktaladı.

Yiğidolar ile Gençlerbirliği'nin ligdeki 17. randevusunda, ev sahibi ekip, Aydın Karabulut ve Rafik Djebbour'un golleriyle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Rakibini en son 2008-2009 sezonunun 33. haftasında Sivas'ta 3-2 mağlup eden Yiğidolar, 8 maç aradan sonra Gençlerbirliği'ni yenmeyi başardı.

Bu sonuçla, iki ekip arasındaki 6 maçlık beraberlik serisi de sona erdi. Taraflar arasındaki son 6 müsabakadan 5'i 1-1, biri 3-3 sonuçlanmıştı.

İki takım arasındaki son 9 maçın skorları şu şekilde;

2009-2010 Sezonu

Gençlerbirliği-Sivasspor: 2-0

Sivasspor-Gençlerbirliği: 0-2

2010-2011 Sezonu      

Gençlerbirliği-Sivasspor: 1-1

Sivasspor-Gençlerbirliği: 1-1

2011-2012 Sezonu

Sivasspor-Gençlerbirliği: 1-1

Gençlerbirliği-Sivasspor: 3-3

2012-2013 Sezonu 

Gençlerbirliği-Sivasspor: 1-1

Sivasspor-Gençlerbirliği: 1-1

2013-2014 Sezonu

Sivasspor-Gençlerbirliği: 2-0

17. RANDEVU YİĞİDOLARIN

Sivasspor ile Gençlerbirliği arasında oynanan 17. randevudan kırmızı beyazlılar galip ayrıldı. Spor Toto Süper Lig’de Pazar günü oynanan müsabakayla 17’nci kez karşı karşıya gelen iki ekip arasında oynanan karşılaşmadan 2-0 galip ayrılan Yiğidolar, Gençlerbirliği karşısındaki galibiyet sayısını 5’e çıkarttı. 2005-2006 sezonu tarihlerinde ilk kez süper ligde karşı karşıya gelen iki ekip arasında kırmızı beyazlılar ilk galibiyetini 2005-2006 sezonunun ilk maçında 1-0’lık skorla aldı.

FUTBOLCULAR COŞTURDU

Yiğidoların oyuncularından olan Aatif Chahechouhe, Aydın Karabulut, John Utaka, Rafik Djebbour ve Cicinho oynadığı güzel futbolla herkesi coşturdu. Yiğidoların yıldız oyuncularından olan Cicinho yaptığı asistlerle göz doldurdu. Rafik Djebbour ise Süper Lig’de ilk golüne imza attı.

EN GOLCÜSÜ DA COSTA

Rakip fileleri 3 kez havalandıran Portekizli savunma oyuncusu Manuel Da Costa, kırmızı-beyazlı ekipte yeni transferler arasında ilk 7 haftanın en golcüsü olarak dikkati çekti. Nijeryalı forvet John Utaka 2, Burhan, Djebbour, Cicinho ve Aydın Karabulut da birer golle takımına katkı sağladı.

Yeni transferler dışında Fas asıllı Fransız orta saha oyuncusu Aatif Chahechouhe 4, Ümit Kurt ise bir golle kırmızı-beyazlı ekibin skor üretmesine katkıda bulundu.

12. ADAMDAN MESAJ

Kırmızı beyazlı ekibin taraftarları üst üste alınan galibiyetler nedeniyle takımını tebrik etti. 12 Adam takımının çok iyi mücadele ettiğini belirterek şunları kaydetti; ‘Takımımız çok iyi oynadı. Süper Lig’de üst üste 2. kez galibiyet aldık. Mutluyuz. Hocamızın da sayesinde 3 puan elde ettik. Takımımıza başarılar diliyoruz’ dediler.

7 MAÇ 14 GOL

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 7 haftada 14 kez fileleri havalandıran Sivasspor'da, bu gollerin 9'una yeni transferler imza attı.

Sivasspor bir dönem Real Madrid, Roma ve Villarreal takımlarının formasını giyen sağ bek oyuncusu Cicinho'nun yanı sıra John Utaka, Rafik Djebbour, Manuel Da Costa, Hernan Rengifo, Mehdi Taouil, Burhan Eşer, Eren Aydın, Timur Bayram Özgöz, Abdurrahman Dereli ve Aydın Karabulut'u renklerine bağladı.

Teknik Direktör Roberto Carlos, yeni transferlerden Hernan Rengifo, Eren Aydın, Abdurrahman Dereli ve Timur Bayram Özgöz dışındakilere ligde şans verdi. Yenilerden Cicinho, Da Costa ve Burhan Eşer kısa sürede Carlos'un gözdeleri arasına girmeyi başardı ve ligdeki ilk 7 maçın tamamında görev aldı.

Yeni Yiğidolar, sergiledikleri futbol, golleri ve asisteleriyle de takıma önemli katkı sağladı. Ligde ilk 7 haftada 4 galibiyet, 3 mağlubiyetle 12 puan toplayan ve puan cetvelinin 7. sırasında bulunan Sivasspor'da, yeni transferlerden 6'sı gol atma başarısı gösterdi. Yiğidoların ilk 7 haftada attığı 14 golün 9'unda yine yeni transferlerin imzası bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER