Gündem

Sivas Kamuoyu Karaca’dan Açıklama Bekliyor!

Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca’nın Ravza Derneği ile protokol yaparak başlattığı Meydan Cami restorasyonu gündemdeki yerini koruyor. Karaca’nın restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi yapıya hangi işlemlerin yapılacağını kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

Sivas Kamuoyu Karaca’dan Açıklama Bekliyor!
26-04-2024 11:15
SİVAS

Hayrullah AĞKAŞ 

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün Ravza Derneği ile protokol yaparak başlattığı Meydan Cami restorasyonu ile ilgili tartışmalar gündem oluşturmaya devam ediyor. Restorasyon çalışması ve protokolün sosyal medyadan duyurulması üzerine tartışmalar alev aldı.

Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Sevgili dostlar; Vakıflar Genel Müdürlüğümüze ait Hasan Paşa vakfiyesine kayıtlı Meydan Camisi restorasyonu için start verildi. Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün sanat eserleri müdürlüğü, kontrol, denetim ve koordinasyonunda, A.R.T. Norm. Restorasyon İnşaat  müteahhitliğinde, finans olarak Uluslararası Ravza Derneği ile imzalanan protokol kapsamında çalışmalara bugün itibariyle başlanmıştır. Hayırlı olsun. Dualarınızla.” ifadelerine yer verdi.

 

Karaca’nın paylaşımı üzerine konuyla ilgili tepkiler gelmeye başladı.  Restorasyon süreciyle alakalı herhangi bir detayın verilmemesi eleştirilere neden olurken kamuoyu ihalenin hangi şartlarda yapıldığını ve restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi yapıya hangi işlemlerin yapılacağını merak etmeye başladı.

Gündeme gelen iddialara rağmen suskunluğunu koruyan Karaca’nın ısrarla konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmaması dikkatlerden kaçmadı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Hasan Fehmi 1 hafta önce
Tarihi eserleri dernekler vasıtasıyla yaptırmak usüle aykırıdır. Tarihi eserlerin yapımında çalışacak personel bile seçilir vasıflı olması gerekir. İhale şartlarında tarihi eser tadilatı yapmış firmaların katılım yapması şarttır
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER