Asayiş

Sivas'ta Eylül Ayında 313 Kaza Meydana Geldi

Emniyet Trafik Daire Başkanlığı Eylül ayı trafik kaza istatistiklerine göre Sivas'ta eylül ayında 313 kaza meydana geldi.

Sivas'ta Eylül Ayında 313 Kaza Meydana Geldi
07-10-2023 10:07
SİVAS

Ömer ÜN

Emniyet Trafik Daire Başkanlığı eylül ayı trafik kazaları istatistiklerini açıkladı. Sivas’ta Eylül ayında yaşanan trafik kazalarında ölüm olayı yaşanmadı. Emniyet bölgesinde meydana gelen 313 kazada 274 kişi yaralandı.

Bir önceki aya göre kazalarda düşüş yaşanırken Ağustos ayında trafik kazalarında 6 kişi hayatını kaybetmişti. Sivas’ta ocak ayında sonra ilk kez bir ay süre boyunca trafik kazalarında ölüm olayı yaşanmaması sevindirdi.

Eylül ayında yurdun büyük bir bölümünde çok sayıda ölümlü kaza yaşandı. En çok ölümlü kaza ise Antalya’da meydana geldi. Antalya’daki kazalarda 21 kişi hayatını kaybetti. Denizli’de 20, İstanbul’da 16, Muğla’da 15, Konya’da 14, Ankara’da 12, Mersin, Amasya, Manisa’da 10 trafik kazalarında yaşamını yitirdi.

Sivas’ta 9 aylık süre boyunca en çok ölümün kazandığı ay Temmuz oldu. Temmuz ayında 11 kişi öldü.  Şubat’ta 3, Mart’ta 1,  Nisan’da 1, Mayıs’ta 4,  Haziran’da ise 2 kişi öldü.

Sivas İrade- Sivas Gündem- Sivas Haberleri- Sivas son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER