Gündem

Sivas'ta Tarımsal Planlama Masaya Yatırıldı

Sivas’ta Tarımsal Üretim Planlaması İl Toplantısı düzenlendi.  Toplantıda tarımsal üretim planlaması ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi.

29-03-2024 11:22
SİVAS

Sevda ÇİFTÇİ 

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye'nin tarım politikalarını yeniden şekillendirmek ve tarımsal üretimi daha etkin bir şekilde yönetmek amacıyla Sivas’ta Tarımsal Üretim Planlaması İl Toplantısı düzenledi.

Toplantı; Hayvan Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Emre Gürçay, Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluş müdürleri, il müdür yardımcıları, şube ve ilçe müdürleri, Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Hakan Göktürk, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünde görevli Mühendis Hakan Özer ve Balıkçılık Teknolojisi Mühendisi Yılmaz Asutay Turan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantı; tarımsal üretim planlaması ile ilgili yapılan sunumlar ve soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Uzun yıllardır dile getirilen, tüm paydaşların mutabık olduğu devrim niteliğindeki tarımsal üretim planlamasının Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı yaklaşımıyla yola çıktığımız Türkiye Yüzyılında hayata geçirilmesi için il toplantıları ile adımlar atılıyor. İlimiz de bu konuda öncülük ediyor. Ülkemizde başta iklim değişikliği ve su kısıtı olmak üzere ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan yaşanan gelişmeler, tarımsal üretimi önemli ölçüde etkilemektedir. Ayrıca artan nüfus ve yoğun kentleşme sonucunda gıdaya olan talep artışı, gıda güvenliği ve doğal kaynaklar üzerinde olan baskıyı arttırmıştır. Bu nedenle kaynakların etkin ve planlı kullanılması zorunlu hale gelmiştir. Üretim hizmeti ile arz ve talep miktarı belirtilmeden hangi ürün veya ürün gruplarının üretilebilirliğinin belirlenmesi, üretilen ürünlerde arz güvenliğinin korunması, ülke ihtiyacına göre asgari düzeyde ve azami üretim miktarının tespit edilmesi veya eksikliğinin önüne geçilmesi kaydedildi. Planlama doğrultusunda bir ürünün ne zaman, nerede, nasıl, ne için, ne kadar üretim planlaması ile ürünlerin arz ve talep miktarı dikkate alınarak hangi ürün veya ürün gruplarının üretileceğinin belirlenmesi, stratejik ürünlerde arz güvenliğinin korunması, ülke ihtiyacına göre asgari ve azami üretim miktarlarının tespit edilerek, arz fazlası veya eksikliğinin oluşmasının önüne geçilmesi sağlanacaktır. Bakanlık merkez birimleri ile üretim planlamasının uygulayıcısı taşra teşkilatımızın birlikte hareket etmesi planlama sürecinin başarısı için son derece önemli görülmektedir” ifadelerine yer verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER