Eğitim

Sivaslı Öğrenci Dünya İkincisi Oldu! Estonya'da Bayrağımızı Dalgalandırdı

Sivas Gürünlü öğrenci Estonya’da düzenlenen Robotex International Yarışmasında dünya ikincisi olarak büyük gurur yaşattı.

Sivaslı Öğrenci Dünya İkincisi Oldu! Estonya'da Bayrağımızı Dalgalandırdı
19-11-2023 09:30
SİVAS

Hayrullah AĞKAŞ

Dünyanın en büyük robotik festivali Robotex Internationalının finalleri Estonya’da yapıldı ve Gürün Türk Telekom Çok Programlı Anadolu Lisesi Mini Sumo kategorisinde dünya ikincisi oldu.

Gürün Kaymakamlığından yapılan açıklamada; “Gürün Türk Telekom Çok Programlı Anadolu Lisesi yöneticilerini, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Serkan Ayyıldız’ı ve 12 Bilişim Sınıfı öğrencisi Cihat Avcu’yu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Ayrıca bu güzel başarının kazanılmasında maddi ve manevi olarak en büyük desteği sağlayan Valimiz Sayın Dr. Yılmaz Şimşek’e, 2021 yılında Gürün Türk Telekom Çok Programlı Anadolu Lisesine Robotik Kodlama Atölyesi kazandıran ve öğrencilerimize, STEM (bilim, teknoloji, mühendislik, matematik) alanlarında kodlama ve programlama becerilerini geliştirmede katkıda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Osman Boyraz’a şükranlarımızı arz ediyoruz” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER