Gündem

Faslılar Ligi Zor Buldu

Faslılar Ligi Zor Buldu

Faslılar Ligi Zor Buldu
23-08-2013 17:27


SPOR SERVİSİ

Sivasspor'un Fas asıllı futbolcuları Manuel Da Costa ve Aatif Chahechouhe ile prensipte anlaştığı ancak yabancı kontenjanı nedeniyle sözleşme imzalayamadığı orta saha oyuncusu Mehdi Taouil, Spor Toto Süper Lig'i Fas Ligi'ne ve Avrupa'daki bazı liglere göre daha zorlu görüyor.

Yiğidolar'ın yeni transferlerinden Fas asıllı, Portekizli stoper Manuel Da Costa yaptığı açıklamada, Türkiye'deki öncelikli hedefinin Sivasspor'a en iyi başarıları kazandırmak olduğunu belirterek, 'Takımda çok iyi bir çalışma ortamımız var. Hepimiz bir aile gibiyiz. İyi futbolculardan oluşan bir ekibiz. Bu yüzden bu ekip başarıyı hak ediyor' diye konuştu.

Verilen şansı en iyi şekilde değerlendirip takımı için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağını ifade eden Da Costa, takım olarak Avrupa kupalarına katılmayı hedeflediklerini söyledi.

Sivasspor'un bu hedeflere ulaşabilecek kalitede bir takım olduğunu belirten Da Costa, 'O yüzden iyi çalışıp, iyi maçlar oynayıp, Avrupa liglerine gidebilecek şekilde bu sezonu bitireceğiz' ifadesini kullandı.

Türk futbolunda fizik gücün çok önemli olduğunu dile getiren Da Costa, 'Türkiye ligini Portekiz, Fransa ve Hollanda ligleriyle kıyaslayacak olursak o liglerde biraz daha taktiğe, tekniğe dayalı bir oyun var fakat Türkiye ligi biraz daha güce, fiziğe dayalı daha ağır bir lig ama kalitesi çok iyi' dedi.

Kırmızı-beyazlı ekipte geçen sezondan itibaren forma giyen gole dönük orta saha oyuncusu Aatif Chahechoue ise kendini sürekli geliştirmeye çalıştığını belirterek, 'Gelecek hedeflerime yönelik de iyi şeyler yapmaya çalışıyorum ama öncelikle Sivasspor için yoğunlaşmış durumdayım. Bura için çalışıyorum, burada başarılı olmak istiyorum' diye konuştu.

Sivasspor'da top koşturmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Fas asıllı Fransız oyuncu Chahechoue, 'İleride belki Türkiye'den belki yurt dışından büyük kulüpler tekliflerde bulunurlarsa, uygun olursa tabii ki gidebilirim ama şu an için ilk hedefim Sivasspor' ifadesini kullandı.

Süper Lig'i değerlendiren Chahechouhe, 'Genel anlamda söyleyecek olursam Türkiye ligi, Fas Milli Takımı'nın oynadığı futbola göre biraz daha agresif diyebilirim fakat Fas Milli Takımı'nda da çok yetenekli ve büyük futbolcular var' dedi.

Sivasspor'un prensipte anlaştığı ancak yabancı kontenjanı nedeniyle sözleşme imzalayamadığı Faslı orta saha oyuncusu Mehdi Taouil de öncelikle hedefinin Sivasspor'da iyi başarılar elde etmek olduğunu belirtti.

Takıma çok hızlı adapte olduğunu ifade eden Taouil, 'Bundan dolayı da çok iyi şeyler yapabileceğime inanıyorum' dedi.

Fas liginin kaliteli ve sürekli gelişmekte olan bir lig olduğunu dile getiren Taouil, 'Her geçen gün daha iyi futbolcular geliyor, daha da kaliteli bir lig haline geliyor' diye konuştu.

Süper Lig'in de çok kaliteli bir lig olduğunu vurgulayan Taouil, 'Hazırlık maçlarında karşılaştığımız takımlara bakarsak, Sivasspor'daki takım arkadaşlarımıza bakarsak Türkiye Ligi de gerçekten iyi bir lig. İyi futbolculardan kurulu bir lig' değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER