Gündem

Ebeler Günü Kutlandı

Ebeler Günü Kutlandı

Ebeler Günü Kutlandı
02-05-2014 19:21


OĞUZHAN SARZEP

Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü 'Ebeler Günü' dolayısıyla kutlama programı düzenledi. Programda meslekte 30 yılını dolduran ve emekli olan ebelere plaket takdim edildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Yemekhanesinde gerçekleştirilen programa İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter, Halk Sağlığı İl Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlım, sağlık kurumlarının yöneticileri, sendika başkanları ve ebeler katıldı.

Çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği programda, lise öğrencisi Gülşah Kolak (18), doğumunu gerçekleştiren ebesi Fitnaz Keskin’e sürpriz yaptı. Keskin’e çiçek takdim eden Kolak, 18 yıl sonra ebesine teşekkür etmenin heyecanını yaşadı. 18 yıl sonra gelen teşekkür karşısında duygusal anlar yaşayan Keskin; ‘Sivas Devlet Hastanesi’nde kadın doğum acilde çalışıyorum. 25 yıllık ebelik hayatım var. Kızımız, hastanede çalışan bir memur arkadaşımın kızı. Biz kendisi ile devamlı görüşüyorum. Kızımız, bu önemli günde, bana böyle bir sürpriz yapmak istemiş’ dedi.

Ebesi, Keskin’i sürprizi ile duygulandıran Kolak ise; ‘Fen lisesi 4. Sınıf öğrencisiyim. Ebeler Günün’de doğumumu gerçekleştiren ebeme çiçek takdim etmek istedim. Ebemle böyle bir programda buluşmak beni de mutlu etti. 18 yıl sonra kendisine teşekkür ederek çiçek verme fırsatı buldum’ dedi.

‘ÇOK GÜZEL BİR

MESLEĞE SAHİPSİNİZ’

Programda meslekte 20 yılını dolduran ebelere plaket takdim edildi. Çeşitli merkezlerde görev yapan ebelerin şiirleriyle renk kattığı programda Ebeler Günü dolayısıyla pasta kesildi.

Burada bir konuşma yapan Halk Sağlığı İl Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam; ‘Çok güzel bir mesleğin sahibisiniz. Kucaklarınızda belki, meslek hayatınız boyunca onlarca yüzlerce bebek doğacak. Belki yüzlercesinden fazla bebeğin geleceğine bir ömür boyu, üzerinde taşıyacağı bir yükü üzerlerinden almış olacaksız. Onların takiplerini zamanında yapmakla o çocukların hastalanmasına, sakat kalmasına izin veremeyeceksiniz. Bu yönüyle, gerçekten kutsal ve güzel bir meslek. Bu mesleği yaparken bir takım güçlüklerle karşılaştığınızı biliyoruz. Ama bunları hep birlikte gidermeye çalışacağız’ dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter ise, ebelerin çok zor şartlar altında ülkenin dört bir tarafında görevlerini icra ettiklerini söyledi. İlter; ‘Ebelik mesleği tarihin en eski sağlık mesleklerinden birisi. Hekimlerle aynı zamanda gelişen, hekimlerin desteğini sağlayan ebelik en eski meslekler arasında. Uluslar arası ebelik konfederasyonun 2015 yılına kadar uygulayacağı bir tema var; ‘Dünyanın şimdiye kadar olduğundan çok daha fazla ebelere ihtiyacı var’ diye. Bu tema aslında konuyu özetliyor. Ebelik mesleğinin doğumdan ölüme kadar tüm çocuk ve annelerimizin, bayanların en büyük destekçisi olduğunu biliyoruz. Ebelerimiz ülkenin her yerinde, taşrada, köyde, kasabada çok zor şartlarda mesleklerini icra ediyorlar’ şeklinde konuştu.

Kutlama programında Sivas Devlet Türk Halk Müziği Korosu Sanatçılarının yanı sıra, Sağlık Çalışanlarından oluşan müzik topluluğu da konseri verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER