Gündem

Köy Olan Beldelere Ziyaret

Köy Olan Beldelere Ziyaret

Köy Olan Beldelere Ziyaret
22-05-2014 17:14


MUSTAFA IŞIK

Genel Sekreterden köy olan beldelere ziyaret.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, ilimizde kapanan belde belediyelerini ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgiler alıyor.

Zara Şerefiye köyünde incelemelerde bulunan Ayhan, dünde Yıldızeli’ne bağlı 5 kapanan beldeyi ziyaret ederek sorunları yerinde dinledi. 6360 sayılı kanun kapsamında ilimizde kapanan belde belediyelerinin köy muhtarlığına dönüştürülmesinin ardından, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Salih Ayhan, Yıldızeli’ne bağlı Şeyhhalil, Kümbet, Kalın, Yavu ve Kavak Köylerinin muhtarları ile bir araya geldi. 

İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin,  İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan Ceyhan ve birim müdürlerinin hazır bulunduğu ziyaretlerde köylerin sorunları görüşüldü.

İHTİYAÇLAR GİDERİLECEK

Köy olan beldelerin sıkıntılarını dindirmek için çaba sarf ettiklerini dile getiren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, 30 Mart seçimlerinin ardından kapanan beldeleri ziyaret etmeye başladıklarını söyledi.

Köye dönüştürülen 18 belde olduğunu, bu bölgelerde nasıl bir çalışma yapılacağı konusunda planlamalar yaptıklarını söyleyen Ayhan, köylerin eksik olan ve yarıda kalan ihtiyaçlarının giderileceğini dile getirdi. Her değişim de bir takım sıkıntılar yaşanabileceğine dikkat çeken Ayhan, belde belediyelerin kapatılmasıyla ilgili gelinen süreçte herkesten sabır ve diyalog beklediklerini kaydetti.  Ayhan, ‘İl Özel İdaresi olarak kendi planlarımız dahilinde sonra gerek mali gerekse araç-gereç ve personel noktasında hizmetlere devam edeceğiz. 18 belde ve bin 228 köyü bulunan ilimizde sizler şehir kültürü ve yerel hizmet alıyordunuz. Yıldızeli İlçe Özel İdare Müdürlüğü koordinesinde kapanan beldelerimizde çöp toplama, altyapı ve çevre düzenleme işleri yine yapılacak. Sizlerden iyi niyet ve sabır bekliyoruz.  Diğer illerden farkımız her kapanan beldeyi o bölgenin merkezi haline getirmektir.’ dedi. 

Ayhan, 2015 yılı yatırım programı kapsamında kapanan tüm beldelerde eksikliklerin giderileceğini de sözlerine ekledi.

Yıldızeli İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin ise, geçiş süreciyle ilgili beldeleri ziyaret ederek sorunları tespit etmeye çalıştıklarını söyledi. Sürecin iyi işlemesi için iletişim kanalarının açık tutulması gerektiğine vurgu yapan Ayhan, köylerde acil olan durumlara anında müdahale edileceğini vurguladı.  Kaymakam Zengin, ‘İl Özel İdaresinden gerekli desteği almaya devam ediyoruz. İnşallah 2015 yılı yatırım programı kapsamında bu bölgelerimize de güzel hizmetler yapılacak. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve İl Genel Meclisi Üyelerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum’ şeklinde konuştu. 

Genel Sekreter Salih Ayhan, beraberindekiler ile birlikte belde belediyesi hizmet binalarını gezerek;  binaların eğitim, sağlık veya köy tüzel kişiliği adına, ihtiyaç hissedilen alanlarda nasıl ve ne şekilde değerlendirilmesi gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER