Gündem

TSK açıkladı: 51 terörist öldürüldü!

TSK açıkladı: 51 terörist öldürüldü!

TSK açıkladı: 51 terörist öldürüldü!
02-02-2017 10:11

Suriye´de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı´nda terör örgütü DEAŞ´a ait 329 hedef karadan ve havadan ateş altına alındı, 51 terörist etkisiz hale getirildi.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 163 günden bu yana sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı´nda, muhalif unsurlardan oluşan Özel Kuvvet Grupları ilerleyişini sürdürdü.

Terör örgütü DEAŞ´a ait 244 hedef karadan ateş destek vasıtalarıyla, 85 hedef ise, Türk savaş uçaklarıyla vurularak imha edildi. Harekat kapsamında ateş altına alınan hedeflerden 83 bina, 10 bombalı araç, 2 mühimmat deposu, 2 toplanma noktası, 1 depo ve 2 top imha edildi. 51 teröristin etkisiz hale getirildiği harekatın son durumuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı´ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi: "Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 244 DEAŞ hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak bölgedeki terörist grupların faaliyetleri baskı altına alınmıştır. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından; Bab, Tadif, Kabbasin ve Bzagah bölgelerinde tespit edilen 85 DEAŞ hedefine yönelik düzenlenen hava harekatı sonucunda, barınma maksatlı kullanılan 83 bina, 10 bombalı araç, 2 mühimmat deposu, 2 toplanma noktası, 1 depo ve 2 top imha edilmiştir. İcra edilen hava harekatı ve çatışmalarda 51 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. DEAŞ´tan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan, patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 41 el yapımı patlayıcı imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 3 bin 591 el yapımı patlayıcı ve 55 mayın kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER