Gündem

İtfaiye´nin Dumanla Savaşı

İtfaiye´nin Dumanla Savaşı

İtfaiye´nin Dumanla Savaşı
01-04-2014 23:53

RUHİ DEMİR     

Aydoğan Mahallesi Behram Caddesi üzerindeki iş yerinde sabah saatlerinde dumanlar yükselmeye başladı. Vatandaşların ihbarı üzerine kısa sürede olay yerine gelen Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, işyerini kaplayan yoğun duman nedeniyle zor anlar yaşadı. Çok sayıda itfaiye ekibinin takviye edildiği işyerine itfaiye erleri, oksijen tüpü ve oksijen maskesi takarak girebildi.

Yangının işyerinin bodrum katında meydana gelmesi itfaiye ekiplerinin işini zorlaştırdı. Ekipler, işyeri içerisine ve yangının meydana geldiği bodrum kata özel cihazlar kurarak dumanı tahliye etmeye çalıştı.

Yaklaşık 2,5 saat süren çalışmalarda oksijen tüpleri biten işçiler sık sık dışarı çıkmak zorunda kaldı. Bu nedenle itfaiye merkezinden oksijen tüpü doldurma makinesi de getirildi.

ÇALIŞMAYI ALACAM YÖNETTİ

İtfaiye ekiplerinin çalışmalarını İtfaiye Müdürü İbrahim Alaçam yönetti.  Personeli ile yakından ilgilenen ve sık sık çalışma hakkında bilgi alan Alaçam, ekiplerin çalışması bitene kadar olay yerinden ayrılmadı. Dumandan etkilenen itfaiye erleri ise sık sık arkadaşlarının yardımı ile yüzünü yıkadı. İtfaiye Müdürü Alaçam, diğer görevlilerden itfaiye erleri için ayran getirilmesini istedi.

Yangına müdahale eden itfaiye erleri,  ayranlarını içtikten sonra çalışmalar devam etti. Olay yerine gelen polis ekipleri de itfaiye Müdürü Alaçam’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ZARAR YAKLAŞIK 100 BİN TL

İtfaiye ekipleri, işyerinin bodrum katında meydana gelen yangını söndürerek durum tespiti yapmaya çalıştı. Bu sırada iş yeri sahibi de itfaiye ekiplerinin çalışmalarını merakla takip etti. Sık sık itfaiye ekiplerinden bilgi alan işyeri sahibi, binanın bodrum katında fotokopi makineleri ve baskı kağıtları bulunduğunu söyledi.

İtfaiye ekiplerinin söndürme ve soğutma çalışmalarının ardından, işyerinin bodrumunda bulunan çok sayıda fotokopi makinesi ve baskı kâğıdının yanarak kullanılamaz hale geldiği öğrenildi. Firma sahibi İlk belirlemelere göre işyerindeki zararın yaklaşık 100 bin TL civarında olduğunu söyledi. Bu dükkânı yeni aldıklarını ve bu nedenle iç dizaynına yönelik bir çalışma yapıldığını dile getirdi.

Yangına işyerinin giriş katındaki tadilat çalışmaları kapsamında kesilen kalorifer tesisatı borularından bodrum kata düşen kıvılcımların neden olduğu tahmin edilirken, konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER