Gündem

Saygıyla Anıyoruz

Saygıyla Anıyoruz

Saygıyla Anıyoruz
25-12-2013 17:41


RUHİ DEMİR

CHP Merkez İlçe Başkanı Adil Keser, Türkiye’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 40. Ölüm yıldönümü dolayısıyla parti ilçe teşkilatında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP Sivas Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Gülümser Heper de katıldı.

Toplantıda yolsuzluk operasyonları üzerinden AK Parti Hükümetini de eleştiren Keser, ‘İsmet İNÖNÜ devlet hayatı süresince ne kendisine nede yakın çevresine devlet imkânlarını kullandırtmamıştır. Bu gün ise, AKP iktidarında hukuk ve demokrasi ayaklar altına alınmış, yolsuzluklar ayyuka çıkmıştır’ dedi.

İsmet İnönü’nün Yunan İşgaline dur dediğinin altını çizen Keser; ‘İsmet İnönü yıkılmaya yüz tutmuş Osmanlı Devletinin son Dönemlerinde genç bir subay olarak başladığı askerlik yaşamında birinci ve ikinci İnönü savaşlarını kazanmış bir komutan olarak Yunan işgaline dur demiştir. Bu zaferlerle, Atatürk’ün deyimi ile ‘Yalnız düşmanı değil, milletin makûs talihini de yenmiştir.’ İnönü, diplomatik bir kurtlar sofrası olan Lozan’da, Sevr’in yırtılıp atılmasında, Türkiye’nin tapusu ve varoluş belgesi olan Lozan antlaşmasının Dünyaca kabul edilmesinde etkin, öncü bir görev üstlenmiştir’ ifadelerini kullandı.

‘CUMHURİYETİMİZİ

AYDINLIĞA ÇIKARDI’

İsmet İnönü’nün, 2. Dünya Savaşı ve dünya ekonomik buhranları döneminde izlediği politikalarla Cumhuriyeti zarar görmeden aydınlığa çıkardığını belirten Keser,  ‘O dönem izlenen yol, dış politika tarihimizin en başarılı dönemleri olarak tarihe geçmiştir. Tarihin gördüğü en büyük yıkım olan ikinci Dünya Savaşında milyonlarca insan hayatını kaybederken İsmet İnönü’nün üstün gayretleriyle Türkiye, savaşa sokulmamış ve bir tek yurttaşımızın burnu dahi kanamadan bu büyük kriz atlatılmıştır.

Doğal olarak dönemin olağan üstü koşullarında, ekonomik ve askeri tedbirler zorunlu olarak alınmıştır.

O gün yurttaşlar, belki karne ile ekmek almak zorunda kalmış olabilirler, ama unutulmamalıdır ki çocuklar babasız kalmamıştır.

Savaş meydanlarında ki başarısını siyaset meydanında da kanıtlayan İnönü, ülkemizde çok partili dönemin de yolunu açmıştır. Hiç bir zaman iktidar koltuğuna yapışmamış, kendisinin çıkarlarını, partisinin çıkarlarının üstünde tutmamıştır’ dedi.

İKTİDARI HEDEF ALDI...

Konuşmasının son bölümünde AK Parti iktidarını hedef alan CHP Merkez İlçe Başkanı Adil Keser, yolsuzluk operasyonlarına değinerek, ‘Başbakan yolsuzlukların üstünü örtmek için görev ve yasa değişikleri yapmakta, ülke adeta faşist bir yönetime sürüklenmektir’ dedi.

Keser, şu ifadeleri kullandı:

‘İsmet İnönü, devlet hayatı süresince ne kendisine nede yakın çevresine devlet imkânlarını kullandırtmamıştır. Bu gün ise, AKP iktidarında hukuk ve demokrasi ayaklar altına alınmış, yolsuzluklar ayyuka çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, tarihinde eşi görülmemiş bir yolsuzluk operasyonuna tanıklık etmektedir. Bakan çocuklarının kara para aklama, rüşvet alma, imar yolsuzluğu gibi maceralarının ucu, babalarına kadar uzanmaktadır. AKP döneminde banka müdürlerinin evinde ayakkabı kutuları içinde trilyonlarca para bulunmaktadır. Başbakan yolsuzlukların üstünü örtmek için görev ve yasa değişikleri yapmakta, ülke adeta faşist bir yönetime sürüklenmektir.

İsmet İnönü’nün tarihe mal olmuş ‘Arkadaşlar, bir ülkede namus sahipleri en az şer ehli kadar cesur olmadıkça, o memleket batar’ sözünü kendimize yol gösterici kabul ederek 2. Cumhurbaşkanımız ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı İsmet İnönü’yü aramızdan ayrılışının kırkıncı yıldönümünde rahmetle ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad olsun.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER