Gündem

Kimin Umurunda?

Kimin Umurunda?

Kimin Umurunda?
18-02-2014 20:27


Günlerdir herhangi bir müdahalede bulunulmayan camdaki kırıklar büyürken, diğer camlarda da çatlamalar meydana geldi. Bu görüntünün kentin imajını zedelediğini savunan vatandaşlar, camların kaldırılmasını ya da değiştirilmesini istedi.

İRFAN ÖZŞEKER

Sivas’ta Çifte Minareli Medrese, Şifahiye ve Buruciye Medreseleri ile Kale Camii ve Tarihi Hamam Kalıntısı gibi önemli tarihi eserleri bünyesinde barındıran Selçuk Parkı, kente dışarıdan gelen yabancı ziyaretçilerin en fazla vakit geçirdiği alan olarak ön plana çıkıyor.

Birçok tarihi yapı ile açık hava müzesi olarak nitelendirilen alanda yaşanan olumsuzluklar ecdat yadigârı eserlere yapılan bir saygısızlık olarak tepki toplarken, ortaya çıkan bazı çirkin görüntüler kentin imajına da olumsuz etki ediyor.

Tarihi eserlerin duvarlarına yazılan yazılar, çevresine atılan çöpler, sık sık gündeme gelmesine rağmen bu tür olumsuzlukların önlenmesi için ise etkin bir çözüm üretilemiyor.

GÜNLERDİR KİMSENİN

UMURUNDA DEĞİL…

Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olumsuzluk ise tarihi yapılar ve çevresindeki diğer alanlara verilen değeri gözler önüne serdi. Selçuk Parkı içerisindeki tarihi hamam kalıntısının yan kısmındaki alanda 2008 yılında yapılan kazı ve düzenlemelerin ardından yerleştirilen cam kaplamalar geçtiğimiz günlerde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce taşla parçalanarak kırıldı. Gazetemiz konuyu ilk önce ‘Yazıklar Olsun’ başlıklı haberle gündeme taşıdı. Ardından Tarihi Hamam Kalıntısı’nın üzerinde oynayan çocukların bu camların üzerine düşme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığına dikkat çeken gazetemiz, ‘Büyük tehlike’ başlıklı haberle, ilgilileri göreve davet etti.

Ancak üzerinden günler geçmesine rağmen, parçalanan camlara hiçbir müdahalede bulunulmadı. Son olarak objektiflerimize yansıyan görüntüler, durumun vahametini gözler önüne serdi. Daha önce bir bölümü kırılan camların tamamen parçalandığı görülürken, diğer camlarda da çatlamalar meydana geldi. Çevresi demirliklerle çevrili olan cam zeminli alanın bu hali ile çok çirkin bir görüntü oluşturduğunu da belirten vatandaşlar, ‘Burada sorumlu kurumun sorumlu davranması gerekiyor. Bu hamam kalıntısının üzerinde zaman zaman çocuklar oynuyor. Bu çocuklardan birinin ayağı kayıp buraya düşse Allah korusun, eli yüzü parçalanır, hatta hayatını bile kaybedebilir. O zaman bunun hesabını kim verecek.  Bu durum kimin umurunda? Yani bu tür konulara neden böyle duyarsız kalınıyor anlayamıyoruz. Ayrıca şehrin merkezinde bu kadar tarihi eserin arasındaki bir alan bu şekilde kalmamalı. Bu camlar ya tamamen sökülüp kaldırılsın, ya da değiştirilsin’ şeklinde görüşlerini dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER