Gündem

Sivas´ta Turşu Mesaisi

Sivas´ta Turşu Mesaisi

Sivas´ta Turşu Mesaisi
07-10-2013 16:52


Bir kış dönemi boyunca tüketilen ve sofraların vazgeçilmezleri arasında yerini alan turşu için kış öncesinde başlayan ev hanımlarının yorucu mesaisi, sofralara eşsiz bir lezzet olarak geri dönüyor…

OĞUZHAN SARZEP

Sivas’ta, ev hanımları kış boyunca tüketilecek olan turşu çeşitleri için kolları sıvadı. Uygun fiyata turşuluk alabilmek için semt pazarları ve perakende sebze haline giden vatandaşlar, daha çok ekonomik ve lezzetli olan pezik (pancar) turşusu ve lahana turşusunu tercih ediyor.

Kentte, biber, turşu, dal turşusu (pezik-pancar), lahana, domates, kelek başta olmak üzere birçok turşu çeşidi yoğunlukla tercih ediliyor. Farklı mahallerde kurulan semt pazarları ve perakende sebze halinde de tezgâhları süsleyen ürünlerin başında turşuluk malzemeler geliyor.

Vatandaşlar turşuluk tarım ürünlerinin yanı sıra, turşu yapmak için pul biber, sarımsak gibi malzemeleri de kullanıyor. Bu nedenle turşu malzemesi olarak ön plana çıkan bu ürünler de dönemin en çok rağbet gören ürünleri arasında yerini alıyor.

Kentte, turşu için olmazsa olmaz olan Sarımsak, 5-7 TL, turşuluk pul biber 10 TL, Sirke 1,5-5 TL, turşuluk sivri biber 3 TL, turşuluk kornişon 3 TL, turşuluk domates 1 TL, turşuluk acur 1,5 TL, turşuluk kelek 1,5 TL, turşuluk havuç 1 TL, turşuluk pancar ise 3 TL’den satışa sunuluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER