Gündem

Kefenli Destek

Kefenli Destek

Kefenli Destek
11-04-2014 16:41


İRFAN ÖZŞEKER

Sivas’ta, Mısır’a darbe karşıtı 529 kişinin idama mahkum edilmesine yönelik karar protesto edildi. Memur-Sen üyeleri Cumhuriyet Meydanında temsili dar ağacı kurdu ve kefen giydi.

Cumhuriyet Meydanında toplanan Saadet Partisi Gençlik Kolları üyeleri ile Memur-Sen üyesi yaklaşık 250 kişilik grup sloganlar atarak Mısır’da ki idam kararına tepki gösterdi.

Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Emre Altun Mısır’da 529 kişi hakkında verilen idam kararının kaygı verici olduğunu söyledi. Altun ‘Geçtiğimiz aylarda kardeş ülke Bangledeş’te yaşanan siyasi idamlardan sonra yine kardeş ülke Mısır’da İhvan-ı Müslim’in 529 üyesi hakkında verilen idam cezası kararı kaygı vericidir. Hatırlanacağı üzere Mısır’da halkın oyları ile seçilmiş bir hükümet, 3 Temmuz’da darbe ile görevden uzaklaştırılmış, akabinde darbeye tepki gösteren sivil halka karşı dünyanın gözleri önünde katliam yapılmış ve hukuksuz bir şekilde binlerce insan tutuklanmıştı. Bu şartlar altında görev yapan bağımsız, güvenilir ve adil olmadığı da aşikardır. Kaldı ki toplam 20 dakika süren, gazetecilerin ve savunma avukatlarının bulunmadığı bir duruşmada, dakikada 26 idam kararının verilmesi de kararların siyasi olduğunun bir göstergesidir’

HÜKÜMETİMİZ ACİLEN HAREKETE GEÇMELİ

Başta hükümetin ve bütün İslam Ülkelerinin acilen harekete geçmesi gerektiğini söyleyen Altun ‘İnsanların temel hak ve özgürlüklerinden olan can emniyeti, mal emniyeti, nesil emniyeti, akıl emniyeti ve inanç emniyeti yok sayılarak kıyıcı bir anlayışla yeryüzüne barış getirmek mümkün değildir. Zulüm ve tahakküm asla ebedi olamaz. Ülkemizde, bölgemizde ve tüm dünyada aklıselim mutlaka galip gelecektir. Bize düşen hakkı üstün tutan bir anlayışla adil bir düzene dayanan Yeni Bir Dünya’yı kurmak için yürüyüşümüze devam etmektir. Müslüman olsun ya da olmasın tüm insanların temel hak ve özgürlüklerini gözetecek İslam Birliği mutlaka tesis edilecektir. Saadet Partisi Gençlik Kolları olarak Mısır’da alınan bu idam kararının engellenmesi için başta hükümetimiz olmak üzere bütün İslam ülkede devlet başkanlarının acilen harekete geçmelerini temenni ediyoruz’ dedi.

CUNTANIN İDAM KARARLARINI LANETLİYORUZ

Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Emre Altun’un konuşmasından sonra STK’lar adına bir açıklama yapan Memur-Sen İl Başkanı Ömer Anlı ise cuntanın vermiş olduğu idam kararlarını lanetliyoruz dedi. Anlı ‘Mısır’ı yangın yerine döndüren, çocuk, kadın, yaşlı demeden insanı hedef alan vahşet uygulamalarını rutinleştiren Sisi darbesi, sadece Mısın ve Mısırlı kardeşlerimizi değil bütün İslam coğrafyasını ve Müslüman toplumları cezalandırmanın yeni miladı olarak kurgulanmıştır. Bu yönüyle, Mısırda gerçekleşen darbe, İslami hassasiyeti yüksek siyasi iktidarların ve aktörlerin yok edilmesi, örgütlü İslami yapıların zayıflatılması, itibarsızlaştırılması, kriminalize edilmesi ve bu sayede söz dinleyen kukla yönetimlerin önünün açılması kapsamlı uluslararası bir projenin Ortadoğu ve Arap Yarımadasına yönelik parçasıdır. Bangladeş’te Cemaati İslami’nin yönetici ve mensuplarını hedef alan yargı darbesi ile sözde general gerçekte Siyonizmin emir eri Sisi’nin Mursi ve İhvan’a yönelik darbesi, bu bağlamda akraba darbelerdir. Her ikisi de, kalemlerine kandan mürekkep dolduran senaristlerin senaryosudur. Gerçekleştirdiği katliamlarla insanlığa dair yeni utanç vesikalarının altına imza atan Suriye canisi katil Esed’in hala muktedir olması da aynı senaristlerin bir başka büyük oyunudur’ dedi.

Konuşmaların ardından grup idam sehpasının ipine benzin dökerek yaktı. Bir süre slogan atan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER