USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AK Parti Sivas Adayları

10-04-2023

Seçim hızla yaklaşıyor. Demokrasinin vazgeçilmez unsuru milletin önüne gelecek aday listeleri kesinleşti. Türkiye’de yeniliğin ve değişimin öncüsü AK Parti listelerde büyük bir oranda değişimle milletin önüne çıkıyor. Bu seçimde yapılan bu değişim AK Parti’nin milletin isteklerine cevap vermesi olarak yorumlanıyor.

Peki listeler kesinleştiğine göre Sivas listeleri nasıl oluştu analiz edelim…

AK Parti yukarıda da belirttiğimiz gibi Sivaslı vatandaşların değişim isteklerine cevap vererek 3. Döneme takılan İsmet Yılmaz, aday olmayan Habib Soluk ve Semiha Ekinci’ye listede yer vermedi. Milletvekilleri oldukları dönemde gayretlerini yeterli görmeyen Sivas halkı tarafından bu değişim memnuniyetle karşılandı.

Değişimle listede yer bulan isimlere bakarsak Kitapçı Ahmet Amcanın oğlu Abdullah Güler İstanbul’da ve arkasından TBMM’de kazandığı tecrübeyle Sivas’ta yer buldu. Her ne kadar Sivas seçmeni il dışından aday istememiş olsa da Abdullah Güler’e Recep Tayyip Erdoğan’ın emaneti olarak bakıp sahip çıkacaktır.

Listede 2. sırada yer bulan Hakan Aksu ise Kurucu Gençlik Kolları Başkanlığından bu yana parti teşkilatlarında görev yapmış biri olarak teşkilat adayı olarak listede yer buldu. Teşkilat tarafından kabul gören Aksu’nun seçmen karşısında elde ettiği yer, yapacağı çalışma ile ortaya çıkacaktır.

Diğer bir aday ise sürpriz bir isim olarak Rukiye Toy oldu. Hanım kontenjanından listeye giren Rukiye Toy 28 Şubat sürecinde yerel bir TV kanalında başörtüsü ile cesurca program yapması ile başladığı serüvende tırnakları ile mücadele ederek bugüne gelmiş kaliteli bir isim. Kilis’te ve Sivas’ta Halk Eğitim Müdürü olarak yaptığı çalışmalar gayet etkileyici idi. Gençler ve hanımlar tarafında bir karşılığı olacağını ve yeni dönemde uzman alanı olan iletişim ağını çok iyi kuracaklarını düşünüyorum.

AK Parti 4. sıra adayı Rüstem Yüce 2018 seçimlerinde de aynı sıradan aday gösterilmiş ve meclise girememişti. Bu dönem aynı yerden aday gösterilmesi ona olan partinin güvencesini gösteriyor. Geçen dönemde vadi adayı olarak listede olan Rüstem Yüce bu dönem Sivas’ın diğer bölgelerinde çalışmayı yoğunlaştırması gerekiyor.

AK Parti’nin son sırasında yer alan Serdar Öksüm Şarkışla bölgesinde veterinerlik yapan aynı zamanda partinin ilçe başkanlığını da yaparken istifası alınıp listeye konulan bir isim. Genel Merkez Serdar Öksüm’ü Şarkışla’da ikamet etmesi ve mesleği gereği Şarkışla’nın tüm köylerinde tanınmış olmasını düşünerek listeye koyduğunu düşünüyorum.

Tüm adayları olumlu yönleri ile analiz ettik. Elbette hepimiz insanız, hata yapmaya müsaitiz. Artık listeler kesinleştiğine göre AK Parti seçmeni listeye mi, Cumhurbaşkanı’nın kendisine mi oy vermek istiyor. Seçim günü her şey netleşir…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?