USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AŞIRI SICAKLAR

31-08-2023

Hepimizin de bildiği ve yaşadığı üzere bu yaz sıcaklar inanılmaz derecelere ulaşmaya devam ediyor. Bunun yanında nem de insanların hayatını azımsanmayacak derecede etkiliyor.

Eskiden bu yana herkesin “Kuraklık” diyerek sesini duyurmaya çalıştığı günler canlanıyor gözümüzün önünde. Tabii o zamanlar toplumun büyük bir kısmı bu söylemi dikkate almamış olsa bile.

Antalya, Bodrum, Balıkesir, Antep ve daha birçok ilimiz için sıcaklığın oldukça yüksek olması çok normal karşılanırken yaşadığımız Sivas'ta bile inanılmaz sıcakları görmek hepimizi oldukça etkiledi. 7’den 70’e herkesin ağzından bu yaz, hayatımızda böyle sıcak görmedik cümlesini duymak normal bir hâl aldı.

Peki toplumumuz bu sıcaklarda neler yapıyor?

Zengin olan kesim kendisini havuz ve deniz kenarlarına atarak yaz aylarını tatil yaparak geçiriyor fakat orta kesim bu fırsatlara her zaman sahip olamıyor. Malum ki geçim kaygısı çeken kesim yüksek meblaların konuşulduğu tatil yerlerine gidip sıcak günleri geçiremiyor.

Tabii tatil yapanlar pahalılıktan da dem vurmaya devam ediyor. Bodrum’da tatil yapan bir aile bile her şey çok pahalı diyerek 5 yıldızlı tatiline devam ediyor.

Olan yine orta kesime oluyor. Çünkü onların tatilde harcayacak kadar büyük maaşları olmayabiliyor.

Bu insanlar yazın ya tatile gidip maddi sıkışıklık yaşayarak birkaç ay geçinmek zorunda ya da yaz sıcaklarını evlerinden soğuk bir şeyler içip geçirmek zorunda. Yapacak çok fazla bir şeyleri maalesef yok.

Evet işin aslında hayatları birbiriyle kıyaslamak doğru değil ama hayat şartları da insanlara eşit davranmıyor ve fazlasıyla acımasız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?