USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bayram Mutluluğu

15-04-2023

1 aylık Ramazan güzelliğinden sonra bayrama kavuşuyoruz. Çocuklarımızın heyecanla şeker toplamaya gideceği, annelerin lezzetli sarmalar saracağı, baklavalar yapacağı o güzel telaş yaklaşıyor.

Yaşadığımız o zorlu pandemi sürecinden sonra insanların gerçek anlamıyla yaşayacağı bayramlar yaşıyoruz şükürler olsun. Çünkü yıllarca evlere kapandık ve sevdiklerimizle bile bayramlaşamadık.

Tabi bu bayram telaşları çok çok eskiden yaşadıklarımız gibi değil maalesef ama olsun. Biz bu telaşları yeniden canlandırmaya, yeniden sevdiklerimizle kucaklaşmaya başlayalım.

Sabah güneşin ilk ışıklarıyla ailemizle birlikte kahvaltı masasında güzel sohbetler edelim, birbirimize kocaman sarılalım. Çocuklarımıza küçük küçük harçlıklar verip yüzlerindeki mutluluğu hissedelim.

Küs olduğumuz tanıdıklarımız varsa ufak bir adım atarak küslükleri bir kenara bırakalım. Büyüklerimizin ellerini öperek hayır dualarını alalım.

Gelen misafirlerimize lezzetli yemeklerimizden ikram edelim, güzelliklerden bahsedelim. O hep özlenen bayramları iliklerimize kadar tekrar ve tekrar hissedelim.

Bu bayramda depremzede kardeşlerimizi de bir daha hatırlayalım. Evet onlar için bu bayram çok buruk çok acı ama onların yanında olduğumuzu yeniden hatırlatalım.

Gidenleri bu bayramda geri getiremeyiz, acıları unutamayız ama bir nebze de olsa kardeşlerimize o bayram mutluluğunu yaşatmaya çalışalım.

Dayanışma, yardımlaşma sadece bir gün değil bundan sonra hepimizin hayatında her gün olmalı. Nice bayramlar yaşayalım.

Nice mutluluklarda yan yana, kalp kalbe olalım.

Şimdiden hepimize Hayırlı Bayramlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?