USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GARİP HALLER...

21-01-2024

Herkes    istiyor,   istiyor....   istiyor...

Oysa, Hollanda'nın Nüfusu 17 milyon.

Türkiye'de Emekli Sayısı 15 Milyon

En az emekli maaşı  aldığı  söylenenler  ise,  dört   milyon civarındadır. Diğerleri  o  rakamlardan  yüksek maaş almaktadırlar.

Yani Hollanda gibi bir ülkeye ekstradan bakıyoruz demektir.

Dünya da böyle bir şey  nerede   ise  yoktur...

Bir  de  bu  kadar  insanın   sağlık  harcamaları  var...

Tüm emeklilerin  Devlete  yükü  nedir? Bunu  düşünen  yok. Dünyada  dört  çalışan  karşılığı  bir  emekli  öngörülür. Biz bu  sayıyı  çoktan  geçtik.  Üstelik  emekli  ettiğimiz   insanların bir  kısmı  belirli bir  sigorta  ücreti, vergi   ödemeden  tekrar çalışıyor.

Kayıt  dışı  ekonomi  ise  hızla  devam  ediyor. Vergiyi  kaçıran kimden  kaçırıyor  bilmiyorum ki! Devlet  nedir? Neden  güçlü olmak  zorundadır? Biz Devlete vermemiz  gereken vergiyi ödemediğimiz  zaman, Devlet  hangi  imkanlarla  bize  hizmet  üretecektir? Devlet  dediğimiz  mekanizma, dipsiz  kuyu mu? O  vergi  toplayarak  güçlenecek ki, bizlere  topladığı  vergilerden kazandığı  paraları verebilsin. Hizmet  sektörünün  imkanının  çoğaltsın, Daha güçlü  hale  getirsin... Sen  vergi  kaçırırsan, ben  vergi  kaçırırsam  DEVLET  nasıl  güçlenecek? Dolmayan  havuz  boşalır mı?

Bu sistemde  vefat  eden emekli  vatandaşın  yakınlarına da  ödemeler  yapılmaktadır. Bu durumdan  şikayetçi olmak için bunu  belirtmedim. ASLINDA  güzel  bir  uygulama. Sayının ne kadar arttığını  belirtmek için ifade ettim.

Eğer emeklilik konusu çözülmez ise çok değil  yakın zamanlarda  SGK  da  sıkıntılar   başlar... İNŞALLAH   devletin  büyüme   oranı  yükselir,   üretim ve  ihracaat  zirve  yapar... İşte  o zaman  ÜLKE    rahatlar...

Bu Tablo  gösteriyor ki, çok çalışmak  zorundayız... Devletin  yükü  ağır... O, ağırlık bir  gün bizim  omuzlarımıza  çökebilir...

Bugün  Ülke  nüfusunun üçte biri kadar  araba  var. Bu neyin  göstergesidir? Trafik  sıkıntısı var, diyoruz. Bu neyin göstergesidir? Demek ki, o arabaları  alacak  güç var. İmkan var. O halde, Devletin hakkı  olan miktarı ödeyelim ki, Devlet de  güçlenerek  bize  o  imkanları  hizmet  olarak,  ücret  olarak  geri  göndersin...

Bakın etrafımıza  ortalık  toz  duman... Eğer  güçlü  bir  savunmanız  olmaz  ise, herkesin  hedefinde  olursunuz...  Huzurunuz,  barışınız  olmaz...  Mutluluğunuz  olmaz. Her önüne  gelen size  meydan  okuyabilir.

Vatandaş olarak  gereksiz  israftan,  harcamadan, kaçınmalıyız... Tasarrufa  mutlaka  yönelmemiz  lazım. Dayanışma içerisinde  olmamız  lazım. Yarın sana yakın ya da  uzak,  ekonomik bir  sıkıntı  olduğu  zaman hepimiz  o  sıkıntıdan  nasibimizi alırız... Lüks  ve  israf  ekonomisini  terk  etmemiz  gerekir.

ALLAH  DEVLETİMİZE   ZEVAL  VERMESİN...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?