USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GÜNÜMÜZ MÜZİKLERİ

02-09-2023

Henüz annesinin karnındayken müzik dinleme alışkanlığını edinen çocuklarımız var desek yalan söylemiş olmayız. Çünkü yeni nesil ebeveynler çocuklarının henüz anne karnında her şeyi algıladığını ve müzik kulaklarının gelişeceğini düşünür.

Bunun ne kadar doğru olduğunu bilmek pek mümkün değil. Tabi ki çocukların algıları anne karnında başlar ama müzik kulakları gelişir mi bilemiyoruz.

Peki doğduktan sonra nasıl? Şimdi ki çocuklar çok küçükken telefon kullanmak alışkanlığını edindiği için farklı farklı müzikler dinleyerek büyüyorlar.

Anlamını bilmedikleri yabancı müzikleri ya da kliplerini izlediklerinde anlayamadıkları müzikleri can kulağıyla dinleyen bir nesil var. Bu nesil müziği sadece dinlemiş olmak için dinliyor.

Dinledikleri yabancı müziklerde bilinçaltlarına yerleşen hakaret, argo kelimeleri günlük hayatlarında kullanıyorlar. Ya da izledikleri kliplerde kullanılan kıyafet modellerini normal bir şey olarak düşünüp benzerlerini istiyorlar.

Aileler ise bu konunun pek de hakimi sayılmaz. Çocuklarımızı genel olarak susturmak ya da başımızdan uzaklaştırmak için ellerine telefonu verdikten sonrasıyla pek de ilgilenmiyoruz.

Ama dönüp çocuklarımız kimi izliyor, ne dinliyor, neyi araştırıyor bilmiyor. Bu doğru değil.

Çocuklarımızın müzik kulağı gelişebilir bu çok doğal ama bunu oldukça dikkatli yapmalıyız. Her şeyi müzik diye dinlemesine izin vermemeliyiz.

Maalesef ki günümüzde çıkan her müzik müzik değil ya da her klip gerçek bir klip değil. Ve iyi birer örnek hiç değil.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?