USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hoş Geldin Yâ Şehr-i Ramazan

25-03-2023

Geldi 11 ayın sultanı, başımızın tacı Ramazan.

Evlerde o tatlı telaşlar, gülen yüzler... Çok şükür bu sene de kavuştuk hepsine.

Teravih namazlarını, sahur vakitlerini, iftar zamanı masanın etrafında ailecek toplanmayı çok özlemiştik. Şükürler olsun bu sene de nasip oldu.

Gelin bu mübarek ayda kalp kırmamaya, dedikodu yapmamaya dikkat edelim. İyilik yapalım, güler yüzlü olalım, insanlarla güzel sohbetler edelim.

Kısacık 1 ayı ne kadar güzel, hayırlı geçirmeye çalışırsak o kadar çok sevap yazdırırız hanemize. Allah katında bir o kadar iyi bir kul olmaya yaklaşırız.

Çocuklarımızı teravih namazlarına götürelim, çocuklarımıza namaz kılmanın huzurunu hep birlikte yaşatalım. Ses yapıyorlar diye kızmadan o huzurlu ortamın tadını almalarını sağlayalım.

11 ayın sonunda gelen kısacık bir 1 ay... Değerlendirmeyi bilmeliyiz çünkü bir sonra ki yıl yaşamamızın garantisi maalesef ki yok.

Bakın geçen sene Ramazanı heyecanla karşılayan insanların çoğu bu sene bu heyecanı tekrar yaşayamadı. Biz de yasayamayabiliriz.

Bu 1 ayda bol bol dua edelim kendimiz için, sevdiklerimiz için, milletimiz için. En verimli nasıl geçirebilirsek öyle geçirelim bu günleri.

Unutmayalım, bu günleri tekrar yaşayamamak da var hayatın içinde. Nefes alabiliyorken kıymetini bilelim.

Yine ve yeniden HOŞ GELDİN YÂ ŞEHR-İ RAMAZAN!

Ne güzel geldin.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?