USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İHRAMCIZADE’Yİ ANMAK

11-08-2023

Tam elli dört sene olmuş İhramcızade Hazretlerinin vefatına. 02 Ağustos 1969. Elli dört senedir onu sevenler, onu özleyenler, ona gönülden bağlı olanlar, uzak yakın demeden Sivas’a gelenler, Ulu Cami’nin haziresinde medfun Efendi Hazretlerini ziyaret eder, hediyelerini ihda eyledikten sonra nemli gözlerle geldikleri gibi sessizce dönerler.

Bu yıl da öyle oldu. Her sene olduğu gibi Ağustos ayının ilk haftasında İhramcızade İsmail Hakkı TOPRAK Hazretlerinin vefatının sene-i devriyesinde onun müntesipleri ve sevenleri Ulu Cami’de bir araya geldiler. Ülkemizin hemen hemen her köşesinden misafirler gelmişti. Gelenleri eli boş değildi. Yüzlerce Hatm-i Şerif okumuşlardı. Binlerce Kelime-i Tevhid hatmi okumuşlardı. Tekbirler, tehliller ve salavatı şerifeler eşliğinde getirilen hediyeler bağışlandı. Önce Peygamber Efendimizin (S.A.V.)  ruhuna, sonra peygamberlerin, sonra sahabenin, tabiinin ruhuna, sonra da Efendi Hazretlerinin ruhuna ve ahirete göçen cümle Ümmet-i Muhammed’in ruhuna.

Ulu Cami’de Kuran-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu.

İki gün şehrimizde bu vesile ile manevi bir iklim oluştu. Çok güzel ilahi bir hava teneffüs ettik.

Ulu Camimizin çevresi nur yüzlü ihtiyarlar, kadın, erkek, yaşlı, genç, çoluk çocuk kalabalık bir cemaatle şenlendi. Aşırı sıcaklar dışında her şey çok güzeldi.

Misafirler için gerekli hazırlıklar yapılmıştı. Ev sahipleri, yani Sivaslı kardeşlerimiz, gerekli ikramda kusur etmediler. Ellerinden geldiği kadarı ile misafirlere yardımcı olmaya çalıştılar.

Allah kabul etsin.

Şunu da söylemeden geçmeyelim; Her yıl Ağustos ayının ilk haftasında tekrarlanan merhum İhramcızade Hazretlerini anma toplantılarının yükünü hep aynı dergaha ve aynı kişilere yüklemeyelim. Bu anma toplantılarını kurumsallaştırsak nasıl olur? Hiç de fena olmaz. Yeri belli, tarihi belli. Valimiz var, Reisimiz var, Müftümüz var, Belediyemiz var.

Gelecek yıl Sivas’a yakışır bir ağırlama yapalım İnşallah.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?