USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İlhan Çetin...

18-11-2020

Cumhuriyet Üniversitesi bugünlerde yine Sivas Kamuoyunun gündeminde. Rektör adayı ve bir önceki Tıp Fakültesi Dekanı İlhan Çetin mahkemeyi kazandı. İlhan Çetin´in yaklaşık bir ay önce Sivas İdare Mahkemesine açtığı dava 6 Kasım Cuma günü sonuçlandı. Karara göre İlhan Çetin bir ay içerisinde görevine iade edilmek zorunda.  

Önceki gün İlhan Çetin´i, İlhan Ağabey´i aradım. Biraz, hal hatır sorduk birbirimize. Sonra cesaretinden ötürü tebrik ettim ve kendisine mahkeme kararını sordum. İlhan Çetin, ?Evet. Davayı kazandım. Göreve iade bekliyorum.? Dedi.  İlhan Ağabeye, mahkemeye neden gittin, gerek var mıydı? Diye, sorduğumda doğrusu çok sıcak, samimi cevaplar aldım. Diyor ki, İlhan Çetin, ?Görevimden zorla istifa ettirildim. O sebepler bende kalsın. Söylemek istemem. Ancak bununla ilgili tüm delilleri mahkemeye sundum. Ve mahkeme beni haklı buldu. Yürütmeyi durdurma ve göreve iade kararı verdi. Şimdi görevime iade edilmeyi bekliyorum.? Dedi. İlhan Çetin, haklı olarak kazandığı dava sonucunda göreve iade edilmeyi bekliyor. Mahkeme kararı uygulanacak mı? Hukuka uygun hareket edilecek mi? Şimdi, konuşulan, tartışılan konu bu. Ben, üniversite yönetiminin hukuka uygun hareket edip, mahkeme kararını uygulayacağına inanıyorum. Aksini düşünmek bile istemiyorum. Aksi, ülkede gündem olur. Böyle bir riski Rektör ve danışman ekibi göze alabilir mi? Hiç sanmıyorum. Dolayısıyla her zaman hukuka uygun hareket edilmeli diye inanıyorum bendeniz?

Benim anladığım, tamamen kendi kişisel yorumumu aktarıyorum, bu düşünceler tamamen kendime ait onu da söyleyeyim. Aslında, İlhan Çetin, kolay kolay mahkemeye gitmezdi. Gerek duymazdı. Demek ki, kendisini zorlayacak, incitecek şeyler olmuş. Yoksa kolay kolay bir insan bir ekip içerisinde istenmiyorsa, kendisine sırt çevriliyorsa,?buyurun, kendi ekip arkadaşlarınızla çalışın. Ben yokum? der. Bunu sadece İlhan Çetin değil, herkes yapar. Sonuçta kimse istenmediği yerde durmaz. Usul ve şekil önemli. Bu herkes için geçerli. Demek ki, İlhan Çetin´in rektör adayı olması ve ciddi çalışmalar içerisinde olması bazılarını kızdırmış. Neyse, sonuçta bugüne gelindi. Ortada bir mahkeme kararı var ve bu karara göre İlhan Çetin, bir ay içerisinde göreve iade edilmeli. Asıl göreve iade ildikten sonra başlayacak gibi gözüküyor. Sayın Rektör, rövanş almak isteyecek mi? Yoksa, her şeye sünger çekip birlikte çalışacak mı? Sayın Rektör kabullense bile çevresi yakın çalışma arkadaşları ve danıştığı(!) danışman ekip buna tamam deyip kabullenecek mi? Benim endişem bu rekabet ortamının tıp fakültesine ve çalışma ortamına zarar vermesi. Zaten pek çok sorunu bulunan hastanenin bu şekilde zarar görüp daha da geri gitmesi. Yani çalışma huzurunun bozulması. Umarım ben yanılırım. Umarım ben yanlış düşünüyorumdur. Bütün bu söylediğim, iddia ettiğim olumsuzluklar yaşanmaz ve bir şekilde sorunlar çözülür. Sonuçta, İlhan Çetin, belediye başkan yardımcılığı, Sivasspor kulübünde yönetim kurulu üyeliği o sene de hatırlayın Sivasspor şampiyon olup bir üst lige çıkmıştı. Yine Sağlık Bakanlığının bazı kurumlarında yönetici olarak çalışmış bir insan. Ben, her zaman usulün önemli olduğuna inandım. Halen de aynı fikirdeyim?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?