USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İNTERNETTEKİ TEHLİKE

20-07-2023

Youtube, İnstagram, Twitter gibi sosyal medya platformları ülkemizde oldukça fazla kullanılıyor ve seviliyor. Hem müzik platformu hem arkadaşlarınla iletişime geçme platformu gibi görünen bu yerler aslında bazı tehlikeleri de içinde barındırıyor.

Çünkü bu platformlar artık küçücük çocukların da ellerinin altında duruyor. Küçük çocuklar her an her yer ellerinde bulunan akıllı telefonlar sayesinde bu platformları bilinçsizce kullanabiliyor.

1-7 yaş arasındaki çocuklar yemek yerken bile Youtube'da sayısız video izliyor. Parodiler, çizgi filmler, şarkılar vb. şeyler çocukların eğlenmesi için bu platformun içine yerleştirilmiş gibi görünüyor.

Çocuklarımızın bu platformlarda gezinirken eğlendiğini, yeni şeyler öğrendiğini düşünüyor olabiliriz ama kimi zaman tehlikenin farkında olmuyoruz. Evet, bu platformlar çocuklarımız yemek yerken, uyurken onları eğlendiriyor ya da oyalıyor olabilir ama görünmeyen tehlikeleri de içinde barındırıyor.

Küçük çocukları gerçek anlamda korkutan içeriklerle rahatsız eden videolar da bu platformların içinde bulunuyor. Korku unsurları çocukları eğlendirmek yerine daha da korkutuyor.

Sırf bu nedenle çocuklarımızın izlediği videoları, dinlediği şarkıları yakından takip etmek için elimizden geleni yapmalıyız. Çocuklarımızın takip ettiği yerleri sık sık onlar adına incelemeli ve önlem almalıyız.

Ebeveynleri ve yakınları olarak çocuklarımızın takip ettikleri platformları devamlı gözlem altında tutmalıyız. Çünkü biz eğer bunu yapmazsak çocuklarımızı tehlikelerden koruyamayız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?