USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KADIN – ERKEK EŞİTLİĞİ

01-06-2023

Ülkemizde yıllardır süregelen erkek üstünlüğü hepimizin bildiği bir gerçek. Çünkü herkesin bildiği bir şey var: Ataerkil Toplum Anlayışı.

Erkeğin her yerde her koşulda bir adım önde olması gerektiğini savunan büyük bir güruhun içinde yaşıyoruz. Kadın hep bir adım geride kalmalı bu anlayışa göre.

Ama aslında kadın ve erkek tamamen eşit. Bunu fiziksel anlamda söylemek mümkün değil çünkü Allah, kadın ve erkeği farklı fiziksel yapıda ve güçte yaratmıştır. Farklılık tam olarak yaşam şekli, yapabilecekleri işler ve daha birçok açıdan eşit durumda.

Her kadın erkeklerin yaptığı çoğu işi yapabilir. Güç gerektiren işlerde çalışabilir, araba kullanabilir, kendi ayakları üzerinde durmak adına kendi parasını kazanabilir.

Çok eskiden bu durumlar kadın için pek mümkün görünmüyordu evet ama artık öyle değil.

Atatürk’ün kadınlarımıza vermiş olduğu birçok hak sayesinde kadınlarımız bugün rahat şekilde çalışıyor, dışarıda rahat şekilde hareket edebiliyor, kıyafetleri için kimseye hesap vermek zorunda kalmıyor.

Evlenen kadın eşi ile aynı koşullara sahip olabiliyor, boşandığı zaman oldukça konforlu olanaklara sahip olabiliyor ve daha niceleri.

Eski zamanlarda erkekler eşlerinin çalışmasına daha mesafeliyken simdi eşleri için büyük bir destekçi oluyor. Kadın ve erkeklerin her koşulda eşit olduğunu kadınlarımız bu sayede çok daha iyi hissediyor.

Kadın ve erkek eşitliğinin olduğu her yerde yetişen çocuklar daha bilinçli daha vicdanlı olarak yetişiyor. Bu sayede çocuklar aralarında cinsiyet farkı olmadığını kadın ve erkek olarak her işi yapabileceklerini öğreniyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?