USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Neyi Seçeceğiz

31-03-2023

14 Mayıs seçimlerine hızla yaklaşırken siyasi alanda mücadele de hızlanıyor. Taraflar tek tek belli olurken ağırlıklı Cumhur ittifakı ile millet ittifakı arasında geçecek seçim. Her ittifak manevralarla seçime hazırlanırken bir tarafın icraatlar projeler ve müjdelerle süreci yönettiği görünürken millet ittifakının ise hesaplaşma, tehdit yakıp yıkma söylemleri ile seçime hazırlanması hatta bu eylemleri kendi ittifakında bulunan partilerin üyelerine bile sakınmaması halk tarafından not edilerek süreç ilerliyor. Halkın bu tehdit dilinden rahatsız olduğunu bulunduğum değişik sohbet ortamlarında da şahit oluyorum.

Durum böyleyken biz neyi seçiyoruz diye insan sormadan edemiyor. Türk halkı olarak biz bu seçimde neleri oylayacağız neleri tercih edeceğiz anlatmak gerekiyor. Aslında şahsi kanaatim bu seçimin Cumhur ve millet ittifakı seçiminden öte 2000 yıllık Türk devlet geleneği ile batı hegemonyası arasında geçecek bir seçim olduğudur. Buradan yola çıkarak biz bu seçimde;

- Ya mavi vatanı seçeceğiz ya da buraları Yunanistan’a bırakacağız.

- Ya Afrika da kazan kazan politikası ile nüfuzumuzu artıracağız ya da buraları Fransa’ya bırakacağız.

- Ya Azerbaycan ve Karabağ’ı ayakta tutacağız ya da Ermenistan’a teslim olacağız.

- Ya Suriye de PKK YPG PYD terör örgütlerini bitireceğiz ya da Suriye ve Irak’ın kuzeyinde hatta ülkemizin bir kısmını da içine alan bir bölge de bir terör devleti kurulmasına göz yumacağız.

- Ya yeni dünya düzeninde bağımsız politika izleyerek Çin Rusya dahil herkesle barış içinde yaşayacağız ya da birilerinin piyonu olarak Rusya’yla savaş konusunda karşı karşıya geleceğiz.

- Ya Türk devletleri Teşkilatlarını güçlendireceğiz ya da kabuğumuza çekileceğiz.

- Ya Balkanlar’da gücümüzü göstereceğiz ya da oralardan tekrar sürüleceğiz.

- Ya Ayasofya’da namaz kılmaya devam edeceğiz ya da yeniden biletle gözyaşları ile gireceğiz.

- Ya kızlarımızı özgürce okutacağız ya da kızlarımızın eylemlerinde dizlerimizi döveceğiz.

Maddeleri çoğaltmak mümkün. Biz bunları düşünürken Arif Nihat Asya’nın şiirini burada anmadan geçmek istemedim.

Biz, kısık sesleriz...minareleri, sen ezansız bırakma Allah’ım! Ya çağır şurada bal yapanlarını ya kovansız bırakma Allah’ım! Mahyasızdır minareler, göğü de kehkeşansız bırakma Allah’ım! Müslümanlıkla yoğrulan yurdu, Müslümansız bırakma Allah’ım! Bize güç ver... Cihat meydanını, pehlivansız bırakma Allah’ım! Kahraman bekleyen yığınlarını, kahramansız bırakma Allah’ım! Bilelim hasma karşı koymasını, bizi cansız bırakma Allah'ım! Yarının yollarında yılları da Ramazan’sız bırakma Allah'ım! Ya dağıt kimsesiz kalan sürünü ya çobansız bırakma Allah'ım! Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız; Ve vatansız bırakma Allah'ım! Müslümanlıkla yoğrulan yurdu, Müslümansız bırakma Allah'ım!

 

Rabbim cümlemize feraset versin…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?