USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yazsam Olmuyor…

13-03-2023

Yazsam olmuyor sussam gönül el vermiyor ama mecburum doğru bildiklerimi söylemeye. Yazacaklarıma ister eleştiri deyin ister tavsiye deyin Cumhurbaşkanımızı 2023 de tekrar seçtirmek için olması gereken meseleler olarak görün. Diyeceksiniz ki kardeşim sen mi görüyorsun sadece bunları? Hayır aslında sessiz ekseriyetin içinden geçenler olduğunu da biliyorum.

14 Mayıs 2023 pazar günü sandık başına gidiyoruz. Seçim süreci başladı. İstifalar, atanmalar peş peşe gelecek. Peki Sivas’ta son siyasi durum nedir derseniz karmakarışık derim.  Nedeni ise 2018 seçimlerinde seçilen adayların halk nezdinde kredilerinin düşmesi denilebilir. Şimdi halkın dillendirdiği, eski teşkilat

Mensubu olarak benim gördüğümü merkezler görmüyor mudur.? Mutlaka. Görüyordur. Peki ne olmalıdır.? Halkın gönlüne dokunulmalıdır. Eski siyasi ve teşkilat oyunları ile birbirini kira döke makamlara gelmeye çalışanlara kapılar kapatılmalıdır. Halkın gündemine odaklanan kişiler aday gösterilmelidir.

Yukarıda belirttiğim hususlarda adaylar belirlenirken elbette teşkilatta samimiyetle hizmet eden kişilerde aday gösterilmelidir. Ama bunun için kriterler belirlenmeli başarı katsayısı tanınmışlık vs gibi noktaların yanı sıra il Başkanlığı yaptığı dönemlerde ki ortama göre değerlendirilmeli. Yani eski teşkilat mensubu olarak Ak Partiden örnek verecek olursam. Ak partide benim düşünceme göre birçok il başkanı görev yapmasına rağmen 2 dönem il başkanları öne çıkmalıdır. Bunlardan biri Kurucu il başkanı diğeri ise FETÖ’yle mücadelenin en yoğun yaşandığı ve 15 Temmuz darbesinin yapıldığı dönemde görevde olan il başkanıdır. Diğer il başkanları da hizmet etmişlerdir elbette ama bu 2 dönem diğerlerinden ayrılmaktadır. Bu kriterler üzerinden bu dönem görev yapan il başkanları milletvekilliği listesinde mutlaka değerlendirilmelidir.

Mevcut adayların içinde Mümtaz bir kişilik olan İsmet Yılmaz 3 dönem konusuna takılacak mıdır bilmem ama devam edecekse de Sivas’ın abisi olarak Ankara ya da İstanbul’a kaydırılması hem Sivas hem de kendisi için uygun olur diye düşünüyorum. Zira Bakan bey kişilik olarak çok sevilmesine rağmen kendini iyi anlatamadığından halk karşısında karşılığını azaltmıştır. Diğer adayların ise durumu bundan farklı değildir. Bunu ben demiyorum sokak diyor. Bunu da dikkate almanızı istiyorum. Bakan bey Sivas’tan aday olmazsa Sivas’ı ileri götürecek kişiler halka sorularak ivedilikle ortaya çıkmalıdır. Sivas’ın Muhsin Yazıcıoğlu gibi birine sevelim sevmeyelim Abdullatif Şener gibi bir bakana ihtiyacı var.

Ben Murat Akpınar 2001 AK Parti Gençlik Kolları kurucusu, sonraki farklı dönemlerde il yönetim kurulu üyesi olmam ve 5 yıldır partide hiçbir çekişmenin içinde olmadan kendi işine gücüne odaklanan bir vatandaş olarak bunları söylemem gerekiyor. İster kızın ister kızmayın.

Rızkımı veren Hüda’dır, kula minnet eylemem. Vesselam…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?