GELİYORUM DİYEN MAĞLUBİYET...

Yusuf Doğan

6 yıl önce

Yazıya başlamadan önce geçtiğimiz hafta eşini kaybeden spor basınının sevilen isimlerinden Bekir Kurt´ a ustamıza başsağlığı geride kalanlara sabırlar diliyorum.

Gelelim maça daha doğrusu Göztepe´nin futbol oynadığı bizim sadece seyrettiğimiz maça...

Ligin 2. yarısı itibariyle Sivasspor´un ideal 11 ´ini bir türlü kuramaması bu maçta da göze çarptı. Özellikle ara transferde takıma katılan futbolcuları kadroya monte etmek isteyen Samet hocanın her hafta değişik bir kadro deneyerek bunu yapmak istemesi Sivasspor´un oyun kalitesini de düşürdü.

Göztepe maçında formsuz olan Bifouma´yı ve sakatlıktan yeni çıkan Kone´yi yedek başlatması anlaşılabilir, ama orta sahada Rybalka ve Emre Kılınç´ın yedek başlaması gerçekten çok tuhaftı.

Yaptığı tercihte yanıldığını anlayan Samet Hoca´nın 2. yarının hemen başında Emre Kılınç´ı oyuna alması, Sivasspor´un rakip sahada daha çok görünmesine ve pozisyonlar bulmasını sağladı.

Takımda bazı futbolcularda gözle görülür bir form düşüklüğü var, özellikle Bifouma bu futbolcuların başında geliyor.

Bifouma´nın yeteneklerini hepimiz biliyoruz. Yanında Robinho ve Kone gibi iki dünya yıldızının olması kendisi için büyük avantaj, kısa sürede toparlanmasını ve eski günlerine dönmesini arzuluyoruz...

Hocanın her hafta değişik kadrolar sahaya sürmesi birazda takımın sıralamadaki rahatlığı ile alakalı...

Sezon başında hedefini ilk 10 olarak belirleyen Sivasspor´un bu hedefine rahat ulaşacağı öngörüsüyle hareket eden Samet hocanın yeni hedef olarak Avrupa kupalarını düşünmesi gerekir diye düşünüyorum.

BELEDİYESPORDA HEDEF 1. LİG..

2. Lig kırmızı grupta şampiyonluk mücadelesi veren Sivas Belediyespor, Tokat deplasmanında galip gelerek zirve yarışını sürdürdü. Ligde bu sezon fırtına gibi esen Belediyespor´un iki hafta kendi sahasında oynayacak olması da çok güzel bir fikstür avantajı olacak.

Belediyespor´un taraftar desteğiyle bu iki haftayı da kayıpsız geçeceğini düşünüyor ve başarılar diliyorum...

YAZARIN DİĞER YAZILARI