YALNIZ YÜRÜYENLER...

Yusuf Doğan

6 yıl önce

Tahta Yakup, Kürdan İbo, Kafa Fuat, Sibob Aydın, Ekmek Hüseyin, Kazığın Oğlu Mustafa, Şeker Murat, Cingan Yakup, Arap Hakan, Dımbıl İsmail...

Bilen var mı? bu isimleri, ya da tanıyan...

Bakın bir kaç tane daha yazayım belki hatırlayan olur...

 Kitonun Oğlu Erdoğan, At Hüseyin, Karik Kadir, Grobbelar Apo, Bobi Murat, Pattes Mustafa ve daha niceleri...

Evet tanıyanlar bilir bu isimleri, alttan ısıtmalı sahaların olmadığı, futbolun bu kadar gelişmediği, tek kramponu 2- 3 kişinin giydiği zamanlarda amatör ruhla profesyonel olarak oynayan Sivaslı futbolculardı bunlar.

İsimleriyle yazarsam tanıyanlarda hatırlamaz, diye lakaplarıyla yazdım onları Yani ´Yiğit Lakabıyla Anılır´. Yazamadığım diğer isimler için özür diliyor sevgilerimi sunuyorum. İyi futbolculardı bunlar toprak saha, çamur, kar fark etmezdi onlar için, yürekleriyle, amatör ruhla profesyonelce mücadele ederlerdi.

Oyundan çıkan oyuncu kramponunu girene verirdi, yoktu o zamanlar, para yoktu, medya yoktu, güç yoktu, bu memleketin kaderi mi ne!

Destek?

Destek hiç yoktu...

Belki de en büyük şansızlıklarından biride Sivas´ta profesyonel olarak bir tek Sivaspor´un olmasıydı. Sivas Demirspor´un, TEDAŞ´ın inişli çıkışlı grafikleri olmasa yani profesyonel olarak devam edebilseler Sivas bir futbol şehri olabilirdi.

Peki ya şimdi...

Göz bebeğimiz Sivasspor´un destanlar yazdığı, şampiyonlukları masa başı oyunlarıyla kaybettiği bu zamanlarda, tıpkı Sivasspor gibi destanlar yazan bir Sivas Belediyespor var.

Futbolun kirlendiği bu zamanlarda mütevazı bütçelerle, Sivaslı çocukların, gençlerin çok olduğu kadrolarla, 1. lige çıkmak için yarışan, mücadele ettiği Türkiye kupasında Beşiktaş´ı, Galatasaray´ı mağlup ederek yeni destanlar yazan Sivas Belediyespor´un bu kutlu yolda desteğe ihtiyacı var.

Sosyal medyanın çok etkin olduğu günümüzde Sivas Belediyespor´un tüm dünyada konuşulmasını o sağlamak, maçlarına gelip takımı desteklemek, her Sivaslının yapması gereken işlerdir.

Sivas Belediyespor´a siyasi olarak bakanların artık at gözlüklerini çıkarıp, bu şehre bu kadar sevinçleri yaşatan, insanımızın göğsünü kabartan, 2 ligde şampiyonluk mücadelesi veren Sivas Belediyespor´un yanında olmaları gerekmektedir.

Artık yeni İbrahim Toramanların, Hayrettin Yerlikayaların, Ziya Erdalların daha fazla yetişmesi gerekir.

Ne dersiniz...

YAZARIN DİĞER YAZILARI