GERÇEKLERİ TARİH YAZAR... TARİH BUNUDA YAZAR....

Yusuf Doğan

6 yıl önce

Harika, mükemmel, hatta muhteşem bir galibiyet. Doyasına tadını çıkarın...

2. yarıda oynadığı iki maçta da mükemmele yakın oynayan ama istediği puanları bir türlü alamayan demir grup Sivasspor pazar günü oynanan maçta Galatasaray´ı deyim yerindeyse adeta çimlere gömdü. Futbolcularımız son vuruşlarda aceleci olmasalar tarihi bir skoru yakalamamız içten bile değildi.

Çok güzel bir atmosferde mükemmel taraftar desteğiyle maça başlayan Sivasspor 75 dakika rakibine neredeyse top göstermedi.

Samet Hocanın bir türlü vazgeçmediği 70. dakikadan sonraki oyuncu değişiklikleriyle yine Sivasspor´un ritmi bozuldu. Ve yaklaşık 15 dakika 10 kişi oynayan Galatasaray hem golü hem de birçok gol pozisyonunu yakaladı.

Oysaki Sivasspor o dakikaya kadar harika oynuyor, Galatasaray kendi sahasından çıkmakta bile zorlanıyordu. Üstelik 3 oyuncu değiştirme hakkını kullanmış beş tane hücuma yönelik futbolcuyla oynuyordu.

Sivasspor´un oyun ritmine Fatih Terim çare bulamazken Samet Hoca çare buldu ve son 15 dakika bizim için korkulu dakikalara döndü. Skoru korumak adına fazlaca geriye yaslanmamız Galatasaray´ın bir çok pozisyon bulmasına neden oldu.

Galatasaray´ın ne kadar aciz duruma düştüğünü en iyi anlatan Teknik Direktör Fatih Terim´di. Maç sonrası basın toplantısında oyuncu değişiklikleriyle ilgili soru soran bir gazeteciye elimden gelse hepsini değiştirirdim, Sivasspor çok güzel oynadı, hak etti demesi takdir edilecek bir durumdu.

Hatta ısrarla hakemle ilgili soru soran sözde ulusal basın gazetecilerine Hakemlik bir şey yok Tekrar söylüyorum Sivasspor oynadı hak etti ve kazandı dedi. Yani Sivasspor´un hakkını teslim etti.

Sivasspor artık çok daha rahat bir duruma geldi. Bundan sonra hedefini Avrupa kupaları olarak belirleyecektir diye düşünüyorum. Yeni transferlerin takıma katılmasıyla birlikte hedefine de ulaşacaktır.

Bir parantezde hakem Fırat Aydınus´ a açmak gerekir. Yine her zamanki eyyamcılığı ile maçı yöneten Aydınus bütün takdir haklarını Galatasaray´dan yana kullandı. Maçın sonuna eklediği 6 dakikayı neye göre hesapladı, nasıl 8 dakika oynattı anlamak mümkün değil...

YAZARIN DİĞER YAZILARI