TORUNUMA

Ahmet Hasdemir

8 ay önce

Eğitim, öğretim dönemi başladı, üçüncü haftasındayız. Açılış haftası yazdığım eğitim, öğretimle ilgili yazımda okuyucularımdan güzel yorumlar aldım. Sağ olsunlar, ortak dertlerimizi dile getirence çok yoğun bir ilgi oluyor. Bana mesajla ya da bizzat arayarak ulaşıp, teşekkür etmeleri beni daha da çok motive ediyor, dersime iyi çalışıyor, işime daha da çok yoğunlaşıyorum.

Dönem başı yazdığım yazıda mesleğini severek yapan hocalarımı minnetle anmış, onların güzel hasletlerini yazmaya kelimelerim yetersiz kalmıştı. Bu hafta ki yazımı, sayıları az da olsa bu güzel hocalarımıza emanet ettiğimiz yavrularımıza yazacağım. Okula giden torunlarım var, yazımı onlara yazarken ülkemin çocuklarına, gençlerine de ithaf ediyorum.

Sevgili torunum, okulunuz açıldı, hayırlı, uğurlu olsun. Okuduğunuzu görmek ne mutlu bize, size emek veren anne, babanıza, öğretmenlerinize ne kadar teşekkür etsek azdır. Deden olarak çok dua ediyorum, en büyük yardımcın yüce Allahım olsun, seni koruyup kollasın, başarıların çok olsun. O, çalışana bol bol verir, senin çalışacağına ve başarılı olacağına yürekten inanıyorum.

Uzun bir yolun başındasın yavrum. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite eğitimlerin var, istersen doktora eğitimine de sıra gelecek. Sen yeter ki isteyerek ve arzuyla çalış, gönlünde ki ne ise gerçekleşir inşallah. Ancak sana çok önemli iki şey söyleyeceğim, diğer dedelerde torunlarına sık sık söyler bunları ve “sakın unutma” diye de tembih ederler.

Hayat mücadeleni tek kanat üzerine yapma, iki kanatla uçmaya gayret et. İkisi de önemli sakın ihmal etme. Birincisi okullarda öğretmenlerin, hocaların tarafından sana öğretilen bilgilerdir. İlkokuldan üniversiteye kadar sana öğretilen hiçbir bilgi boşuna değil, hepsi senin, ailenin ve ülkenin iyiliği içindir. Ailen ve ülken için sana öğretilenleri çok iyi öğrenmelisin.

İkinci kanadını merak ediyorsun, biliyorum. Birinci kadar önemlidir. O da Allah’a olan inancımız, milli tarihimiz ve kültürümüzdür. İnsanlar başıboş, gayesiz yaratılmamışlardır. Bizler inanmış insanlar olarak İslam’ın güzel hasletlerini öğrenmek, yaşamak ve yaymakla görevliyiz. Doğruluktan şaşmayacağız, iyilik yapmada yarış içinde olacağız, yalan söylemeyeceğiz, yasak olana yaklaşmayacağız, kötü arkadaşlardan uzak kalacağız, örnek insan olacağız. İnancımızı, imanımızı sağlamlaştırırken nereden geldiğimizi ve nereye gittiğimizi de hiçbir zaman unutmayacağız. Türk milleti olarak tarih boyunca hangi aşamalardan geçmişiz, tarihimizi ve kültürümüzü iyice öğrenip, unutmayacağız, unutturmayacağız. Bunlarda senin ikinci kanadın olacak.

Yavrucuğum, ancak bu iki kanatla başarılı olabilir, kendini geliştirebilirsin. Güçlü bir karaktere sahip olmak istiyorsan kanatlarını geliştirmek zorundasın. Seninle gurur duymamızı istiyorsan öğrencilik hayatında ve sonrasında üretken, gayretli, inançlı, milli tarih ve kültürünü çok iyi bilen ideal bir birey olmalısın. Ancak işte o zaman sevgili torunum çift kanatlı olmuş, uçuyor maşallah diyebiliriz.

Bir de canım yavrum, sadece insanları değil tüm yaratılanları sevmek, yardım etmek ve destekte bulunmak temel ilken olsun. Bunu da hiçbir karşılık beklemeden sadece Allah için, onun rızasına kavuşmak için yapmalısın.

Allah her zaman yar ve yardımcın olsun duasıyla sözlerimi tamamlıyor, gözlerinden öpüyorum.

YAZARIN DİĞER YAZILARI