USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Aydın; ?Vaat Ettiğimiz Projeleri Gerçekleştireceğiz?

Aydın; ?Vaat Ettiğimiz Projeleri Gerçekleştireceğiz?

Aydın; ?Vaat Ettiğimiz Projeleri Gerçekleştireceğiz?
15-12-2015 10:43
Google News


Sivas Belediyesi olarak 2015 yılında önemli çalışmalara imza attıklarını ve bazı projeleri de başlatma fırsatı bulduklarını belirten Başkan Aydın, gündemde olan tüm projelerle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek ‘Kamuoyuna vaat ettiğimiz bütün projeleri süremiz içerisinde hayata geçireceğimiz inancını taşıyorum.’ Dedi

ERSAN ARSLAN

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın 2015 yılını değerlendirdi. 2015’in hem Sivas, hem Türkiye hem de belediye için yoğun bir yıl olduğunu belirten Aydın, yıl içerisinde gerçekleştirilen seçim süreçlerine de değindi.

Aydın; ‘Geçen günler ömürden geçiyor. 2015 yılını tamamlamak üzereyiz ve 2016 yılına inşallah yakın zamanda gireceğiz. Öncelikle rabbim herkese hayırlı ömürler versin. Her birimiz birer yaş daha yaşlandık. Ama önemli olan insanların sadece dünyaya gelmesi değil, bu dünyada fonksiyonunu, görevini layıkıyla yapmasıdır diye düşünüyorum. Bunu yaptığımız zaman hem kendimizi daha mutlu hissedeceğimizi hem de topluma, insanlığa faydalı olmuş bir bireyin mutluluğunu yaşayacağımızı düşünüyorum. Bu anlamda 2015 yılı, hem Türkiye, hem Sivas’ımız hem de kurumsal anlamda belediyemiz için önemli ve yoğun bir yıl oldu. Birkaç tane seçimi bu yıl içerisinde yapma zarureti doğdu. Çok kısa zaman olmasına rağmen her iki seçim arasında ciddi farklılıklar oluştu. Birincisinde acaba tekrar ülke eskiye mi dönüyor, koalisyonlu dönemlere tekrar mı dönüyoruz endişesi hâsıl oldu. Ama yaklaşık 5 ay gibi bir zaman sonra Türkiye tekrar istikrara kavuştu. Beklentimiz inşallah ülkenin yakalamış olduğu gelime ivmesini 2016’dan itibaren bariz bir şekilde tekrar yakalayacağız.’ Dedi.

‘İÇME SUYU VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI’

2015 yılının ilk aylarında gerçekleştirdikleri en önemli çalışmanın Sivas’ın tamamına nitelikli su kazandırmak olduğunu belirten Aydın, altyapıda da önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Aydın; ‘Sivas Belediyesi olarak 2015 yılı içerisinde bazı projeleri başlatma fırsatımız oldu. Bazı projelerle ilgili altyapı hazırlıkları tamamlandı ve yoğun bir yıl oldu. Sivas adına 2015’e girerken ocak ayı itibariyle önemli bir projeyi hayata geçirdik. Çünkü insanoğlu için olmazsa olmaz ihtiyaçlardan birisi hava diğeri ise su… Su ile ilgili şehrimizin yarısı arıtılmış, nitelikli su kullanırken diğer kalan yarısı nitelikli su kullanamıyor idi. Hem bu eşitsizliği ortadan kaldırmak adına hem de Sivas’ın tamamının nitelikli suya kavuşması adına Ocak ayında önemli bir projeye imza attık Sivas için… Sivas özellikle 3 ana kottan oluşuyordu. Yaklaşık yüzde 45 gibi nüfusun bir bölümü arıtılmış su kullanırken, diğeri kullanamıyordu. Terfi istasyonlarını bu süreçte gerçekleştirdik. Klor kullanımını tamamen ortadan kaldırdık. Hem nitelik bakımından hem de doğal bir arıtma sistemi olması bakımından su üzerinde yaptığımız önemli bir hizmeti 2015 yılında şehrimize kazandırdık. Dolayısıyla bu bizim için önemli bir hizmet, önemli bir projeydi.

Tabi bununla beraber şehirde, altyapı çalışmalarımız yine yoğun bir şekilde devam etti. Hem su şebekelerinde hem eksik olan kanalizasyon altyapılarında yoğun çalışmalar gerçekleştirdik. Yağmur hattı bağlantılarında yine şehrin muhtelif yerlerinde yoğun çalışmalarımız oldu. Özellikle hastanemiz 2015’te devreye girecekti ama hiçbir altyapısı yoktu. O bölgenin altyapısı ile ilgili ciddi bir planlama da yoktu. Kısa zaman içerisinde hastane bölgesinin, kardeşler Mahallesi’nin hem yağmur hatlarını hem kanalizasyon hatlarını, hem su şebekelerini yapma imkânımız oldu. Aynı zamanda hastane çevresindeki yolların hem kamulaştırılması hem de yapım çalışmaları yine bu süreç içerisinde gerçekleştirildi.’ İfadelerini kullandı.

‘BELEDİYE TARİHİNİN EN YOĞUN ASFALT ÇALIŞMASINI BU YIL YAPTIK’

Yol, kaldırım ve asfaltlama çalışmalarında da önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini belirten Başkan Aydın, bu yıl belediye tarihindeki en yoğun asfalt çalışmasının yapıldığını belirtti.

Yeniden düzenlenen cadde ve kavşaklarla ilgili de bilgi veren Aydın; ‘Özellikle 2015 yılı bizim yoğun bir asfalt, kaldırım ve yol çalışmasının yapıldığı bir yıl oldu. 16 mahallemizi tamamen altyapı eksikliklerinin gidererek yolunun kaldırımının yapıldığı bir yıl oldu. Tahmin ediyorum belediye tarihindeki en yoğun asfalt çalışmasını yaptığımız bir yıl oldu.

Yine bazı prestij caddelerimizin sadece yenilenmesi değil belirli bir standartta hem o bölgenin ticaretini pozitif etkileyen, hem şehrin görselliğini pozitif etkileyen hem belirli sorunları çözen projelerimiz Sivas’a kazandırdı. Bunlardan bazılarını sayacak olursak; Mahkeme Çarşısı karmaşık bir yapıdaydı. Şuanda gerçekten esnafımızın da kamuoyunun da takdir ettiği bir yapıya kavuşturuldu. Hakeza aynı şekilde Ahmet Yesevi Caddesi şehrimizin çok merkezi diyebileceğimiz bir bölgesi olmasına rağmen, ticaretin çok yavan olduğu bir bölgeyken bugün hem sirkülâsyonun arttığı hem de ticaretin canlandığı bir bölgeye dönüştü ve nitelikli bir düzenlemeyi orada hayata geçirdik. Aynı zamanda Sivas Lisesi kavşağı ve yol çalışmaları da bu anlamda Sivas’a bir yenilik getirdi. İnşallah önümüzdeki yıl bu anlayış, bu çalıma şehrin diğer bölgelerine de yayılacak. Bu anlamda belki merkezi yerler çok göz önünde olan yerler ama şehrin birçok bölgesinde benzeri çalışmaları 2015 yılı itibariyle hayata geçirdik.’ Dedi.

OSB YOLUNU NİTELİKLİ BİR HALE GETİRDİK

Organize Sanayi Bölgesi yolunda gerçekleştirilen çalışmalara da değinen Başkan Aydın; ‘Organize sanayi Sivas’ın can damarı... Her gittiğimde organize sanayi beni heyecanlandırıyor. Belki görmediğimiz zaman fark edemiyoruz ama özel sektörün her geçen gün güçlendiğini, üretimin arttığını, dolayısıyla istihdamın ve ticaret hacminin arttığını orada görmek bizleri mutlu ediyor. Tabi bunun daha da ileri noktalara çıkabilmesi için oraların ihtiyacı olan altyapısını da tamamlamamız gerekiyordu. Bu anlamda organize sanayi yolunu, eski Zara yolu dediğimiz yolu nitelikli bir hale getirdik. Bu gerçekten hem Sivas adına hem organize sanayi adına önemli bir ihtiyaçtı. Aynı şekilde organize sanayi içerisinde ciddi yol kaldırım ve asfalt çalışmalarımız oldu, önümüzdeki yıl da bu devam edecek.’ Şeklinde konuştu.

‘ÜNİVERSİTEMİZİN ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZDÜK’

2015 yılı içerisinde Cumhuriyet Üniversitesi ulaşımında yaşanan önemli bir sıkıntıyı çözüme kavuşturduklarını belirten Başkan Aydın, bu kapsamda İsmet Yılmaz Bulvarı’nı hizmete açtıklarını söyledi.

Aydın, şu ifadeleri kullandı:

‘Sivas’ımızın çok önemli değerlerden birisi olan Cumhuriyet Üniversitesi’nin ulaşımda yaşadığı en büyük problem Tarihi Fadlum Köprüsü’nde yaşanan trafik keşmekeşiydi. Bundan dolayı öğrencilerin zaman zaman derslerine yetişemedikleri, öğretim görevlilerinin aynı sıkıntıyı yaşadıkları, hatta hastaneye ulaşmak isteyen ambulansların dahi ciddi sıkıntılar yaşadıkları bir sorunu çözüme kavuşturduk. Bu bölgede köprü ihtiyacı ve üniversiteye bağlantı yolunu da yine şehrimizin son dönemlerde yetiştirdiği en büyük siyasetçi, o dönem TBMM Başkanı olan şimdiki Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz’ın ismini vererek hizmete açtık. Bu da Sivas için önemli bir hizmet ve projeydi. Yine Karşıyaka Köprüsü yapılmış ama Karşıyaka’ya yol bağlanamamıştı.  Karşıyaka mahallemiz bu konudan çok muzdaripti. O çalışmayı da 2015 yılında hizmete açtık. Belki istediğimiz standardı henüz daha veremedik ama onları da 2016’da inşallah tamlayacağız.’

RECEP TAYYİP ERDOĞAN BULVARI 2016’DA…

2015 yılı içerisinde yine üniversite ulaşımı için önemli bir proje olan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı için önemli mesafeler kat edildiğini belirten Başkan Aydın; ‘Yol çalışmalarının bir bölümü fiziki olarak tamamlanırken proje anlamında yaptığımız yine yoğun projeler oldu 2015 yılı içerisinde. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nın imara işlenmesi, imar ile ilgili bir takım imar uygulamalarının yapılması, kamulaştırma işlemlerinin başlatılması, hatta yolun bir bölümünün kısmen başlatılması proje adına önemli bir adımdı. Şuan itibarıyla da Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı kapsamında Kızılırmak üzerine yapılacak köprünün yarışma projesiyle estetik bir görünümü de arzu ediyoruz biz. Yarışma projesini de başlattık. İnşallah 2016’nın ilk aylarında bu proje ortaya çıkmış olacak, yarışma neticelenmiş olacak ve Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı projesini de fili olarak başlatmış olacağız.’ Dedi.

OTOBÜS TOPLANMA MERKEZİNİ ÜNİVERSİTEYE TAŞIMA KARARI ALDIK…

Üniversiteye ulaşım konusunda bir diğer önemli çalışmanın da otobüs toplanma merkezinin üniversiteye taşınması olduğunu belirten Aydın, bu konudaki çalışmaların devam ettiğini, 2016 yılında öğrencilerin şehrin her noktasından tek seferde üniversiteye ulaşma imkânına sahip olacağını söyledi.

Aydın;  ‘Bu yıl içerisinde aldığımız önemli kararlardan bir tanesi, üniversite öğrencilerimizin şehrin her mahallesinden direkt üniversiteye tek biletle ulaşabilme kararıdır. Bu anlamda üniversitemizle istişare içerisinde çalışmalarımızı başlattık. Otobüslerin toplanma merkezini üniversitenin içerisine alıyoruz. Üniversite yönetiminin ‘bu geçişi eğitim yılına ara verildiği zaman başlatalım’ talebi bizim tarafımızdan da uygun görüldü. Dolayısıyla tahmin ediyorum, Haziran ayı gibi bu uygulama başlayacak. Bu da Sivas adına önemli bir karardı diye düşünüyorum.’ Dedi.

‘MEVLANA TÜNELİ SİVAS’IN TARİHİNDEKİ EN ÖNEMLİ PROJELERDEN BİR TANESİ OLACAK’

Sivas’ın ulaşım alanındaki en önemli projesi olan Mevlana Tüneli Projesi’nin de 2015 yılı içerisinde ihalesini gerçekleştirdiklerini belirten Aydın, şu şekilde konuştu:

‘Ulaşımı çok etkileyen ve Sivas’ın bana göre tarihindeki en önemli projelerinden birisi olan belki, en önemli ulaşım projesi olacak. Mevlana Tüneli Projesi’nin ihalesini gerçekleştirdik. Tabi ihale aşamasına gelene kadar çok önemli çalışmaları 2015’te halletmiş olduk. Şuan şantiye kuruluyor ve önümüzdeki günlerde, direk iş başlayacak ve yer teslimini gerçekleştireceğiz. Bu projede 2015 yılı içerisinde bu safhaya gelmesi, inşaatına başlanmış olması bakımından son derece önemli. İnanıyorum ki 2016 sonlarında veya 2017’de tamamlanmış olacak Sivas’ın merkezdeki trafik sorununu büyük ölçüde çözeceği gibi ticaretin de yayılmasına büyük katkı sunacak bir proje. Bu açıdan Mevlana Tünel Projesi önemli…’

‘SİVAS, ÇÖPTEN ENERJİ ÜRETEN BİR ŞEHİR KONUMUNA KAVUŞTU’

Sivas’ta belediye için önemli bir yük olan çöp konusunda da çok önemli çalışmalara imza atarak, belediyeyi çöpten kar elde eden bir konuma getirdiklerini belirten Başkan Aydın, bu çalışmalarla çöp konusundaki olumsuzlukların da ortadan kaldırıldığını söyledi.

Aydın; ‘2015 yılı dediğimiz zaman stratejik açıdan çok önemli bir projeye imza attığımızı söyleyebilirim. Çevre artık insan sağlığını etkileyen önemli bir faktör… Bu anlamda düzenli çöp depolama sistemine 2015 yılında geçtik. Çöp alanında her gün yangınların olduğu, ciddi görüntü kirliliğinin olduğu, ciddi kokuların olduğu bilinen bir gerçekti. Kısa zaman içerisinde o görüntüleri ortadan kaldırmak adına hem ciddi bir mali harcama yaparak hem de önemli efor sarf ederek önce vahşi depolama alanın düzenli depolama alanına kavuşmasını sağladık. Buna ilave olarak da çöpü ülke ekonomisine, şehir ekonomisine dolayısıyla belediyeye de gelir getiren bir yapıya kavuşturduk. Bildiğiniz gibi iki bakanımızın katılımıyla önce temelini attık, daha sonra açılışını gerçekleştirdik ve çöpten artık Sivas enerji üreten bir şehir konumuna kavuştu. Bu çok önemli bir projeydi. Bizim, Sivas olarak her yönüyle, hem çevre açısından, hem ekonomik açıdan, hem prestij açısından hem de son zamanda Rusya ile yaşanan enerji krizini de dikkate aldığımız zaman, enerji üzerine yapılan yatırımların ne kadar önemli olduğunu daha iyi görüyoruz. Bu anlamda gerçekten çok önemli bir proje diye düşünüyorum. Biz, çöpü gelire dönüştürürken bir şeyi daha başardık. Eskiden biz oraya o alanın düzenlenmesi, çöplerin belirli bir şekilde istif edilmesi için hem araç gereç, hem personel giderlerimiz yıllık 2 milyon civarındayken bugün böyle bir giderimiz olmadığı gibi arazinin kiralanmasından ciddi bir gelirimiz var, diğer taraftan da enerjiden bir gelirimiz var. Giderlerimizi sıfırladık, ilave gelirler elde etmeye başladık. İnşallah, önümüzdeki süreçte hem o alanı güneş enerjisi için kullanmayı planlıyoruz hem de seracılıkta. Çünkü enerji üretimi yapılırken bir ısı ortaya çıkıyor. O ısıyı da seracılıkta kullanmayı planlıyoruz.’ Şeklinde konuştu.

ESKİ SANAYİ KENTSEL DÖNÜŞÜM

Eski Sanayi ve Esentepe Kentsel Dönüşüm projeleri kapsamında 2015 yılı içerisinde gerçekleştirilen çalışmalara değinen Başkan Aydın; ‘2015 yılında önemli adımlardan birisi diyeceğimiz kentsel dönüşüm çalışmaları var. Bu anlamda Eski Sanayi ile ilgili projelerimizi tamamladık. Gerçekten hem Sivas’a hem oradaki vatandaşlarımıza umut ediyorum çok değer katacak bir proje. Bu projenin tabi hazırlık aşaması bitti ama vatandaşımızın da projeye sıcak bakması ve destek olması süreci etkileyecektir. Umarım onlar da süreci pozitif şekilde etkileyecek yaklaşımı sergilerler. 2016 içerisinde de bu projenin inşaatına başlamayı hedefliyoruz.

Esentepe Kentsel Dönüşüm projemiz bakanlık kanalıyla birlikte yürüttüğümüz büyük bir proje. Bu proje ile ilgili de bütün aşamalar tamamlandı ve şuan uygulama projesinin ihale aşamasına gelindi. Proje maliyetini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı karşılıyor. Bütçesi ayrıldı. Şuan belirli bir hesaba bloke edilmiş durumda. İnşallah yakın zamanda proje ihalesi tamamlanmış olacak. Önümüzdeki yıl inşallah Esentepe Kentsel Dönüşümde de kazmayı bir etaba vuracağız. Planımız, hedefimiz bu doğrultuda.’ Dedi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR MAKİNEYİ BELEDİYEMİZE KAZANDIRDIK

Bu yıl belediyeye bir çok araç gereç ve ekipman kazandırdıklarını, bunların en önemlisi bina enkazlarını parçalayıp ayrıştıran bir makine olduğunu belirten Aydın, bu makinenin belediye çalışmalarına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Aydın; ‘2015 yılı içerisinde özellikle, belediyemizin daha etkin ve verimli çalışması için önemli ekipmanlar da oluşturduğumuz bir yıl oldu. Hem çok sayıda iş makinesi ve araç gereç alırken en önemli ve stratejik bir yatırımı da binaların enkazlarını parçalayan ve geri dönüşüm şeklinde kullanıma hazır hale getiren bir kırma-öğütme-ayrıştırma makinesi kurduk. Bu şu anlama geliyor; komple molozu attığınız zaman demirleri ayırıyor, kumu 0-7, 7-15, 15-32 şeklinde kumlara ayırıyor ve çıkan toprak niteliğindeki malzemeyi ayırıyor. Bu bize çok ciddi bir avantaj sundu. Önemli bir yatırımdı belediye açısından. OSB yolu üzerindeki yeni saha alanımıza kurduk. Bu makine, belediyemizin hem kaliteli hizmet üretmesi, hem verimli çalışması adına çok önemli ve gerekli bir yatırımdı. Yapmış olduğumu z yollarda buradan elde ettiğimiz ürünleri kullanıyoruz, park-bahçede oradan çıkan toprağı gübre niteliğinde kullanıyoruz. Diğer çıkan molozları beton üretiminde kullanabiliyoruz. Bizim açımızdan önemli bir yatırımdı. Bunu da yine 2015 yılı içerisinde gerçekleştirdik.’ İfadelerini kullandı.

‘SİVAS’A YENİ MESİRE ALANLARI KAZANDIRIYORUZ’

2015 yılı içerisinde Sivas’a çok sayıda bölge parkı kazandırdıklarını belirten Başkan Aydın, kentte yeni mesire alanı kazandırmak için başlattıkları proje ve çalışmalara da değindi. Bu kapsamda Sivas’a yeni mesire alanları kazandıracaklarını da belirten Aydın, şu ifadeleri kullandı:

‘2015 yılı içerisinde çok sayıda park yaptık. Bölge parkı niteliğinde 11 adet park yaptık. Bunlardan en öne çıkanı, büyüklük anlamında Maliye Ormanı parkı olacak. Daha doğrusu. Burasını mesire alanı olarak düzenliyoruz. Yaklaşık 65 dönüm bir alan. Şuan belirli bir kısmı büyük ölçüde tamamlandı. İnşallah 2016 Haziran’ında komplesini tamamlayıp Sivas halkının kullanımına sunacağız. Aynı şekilde mesire alanının ötesinde hem OSB’ye hizmet etmesi hem de Sivas’ın geneline hizmet etmesi bakımından sosyal tesis alanı da inşa edeceğiz.

2015’in önemli projelerinden birisi de Karşıyaka Ormanlık alanının yine mesire alanı şekline dönüştürülmesi projesiydi. Burayla alakalı uygulama projelerimiz, bütün altyapı hazırlıkları tamamlandı. İlkbahar itibariyle başlayacağımız, Sivas’ın geneline yönelik büyük bir mesire alanı projesi, her yönüyle hazır hale geldi. O alanda hâkim tepe üzerine bin kişilik birçok amaçlı salon projesi de bu proje kapsamında. Yine bu anlamda önemli bir adımı da Kardeşler Ormanlığı’nda attık. Bu alanın işletme hakkı Orman Bakanlığı’ndaydı ve farklı farklı kurumlara kısmen tahsis edilmiş yerler vardı. Ancak, bakımı, güvenliği, temizliği konusunda ciddi sıkıntılar zaman zaman basına da yansıyordu. Bu alanın tamamını biz Sivas Belediyesi olarak bakanlıktan talep ettik ve tahsisler gerçekleşti. Şuan o bölge Sivas Belediyesi’nin kullanımına geçti. Paşabahçe’nin alternatifi şeklinde bir mesire alanı çalışmasını da orada başlattık. Proje çalışmalarımız devam ediyor. Etaplar şeklinde inşallah 2016’dan itibaren bu devam edecek. Mesire alanı anlamında Maliye Ormanı dediğimiz yere Eski Belediye Başkanlarımızdan Osman Seçilmiş’in ismini verdik. Osman Seçilmiş Mesire Alanı, Karşıyaka Mesire Alanı ve Kardeşler Ormanlığı Mesire alanı şekline dönüştürdüğümüz zaman Sivas bu anlamda Türkiye’nin en zengin illerinden birisi olacağı kanaatindeyiz. Bu açıdan Sivas, eskiden yeşili ve sosyal alanı çok sınırlı bir iken bu anlamda Türkiye’nin en zengin illerinden birisi olacak.’

MEYDAN PROJELERİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR

Meydan projeleri hakkında da önemli bilgiler veren Başkan Aydın, Valilik Binası’nın arkasında gerçekleştirilecek Kepenek Meydanı Projesi’nin ilkbaharda başlayacağını belirtti. Nüfus binasında taşınma işlemlerinin başladığını ve binanın kısa süre içerisinde boşaltılacağını belirten Aydın; şu şekilde konuştu:

‘2015’te çok önemli bir aşama kaydettiğimiz bir çalışma da kent meydanındaki çalışmadır. Valilik binasının arkasındaki eski adliye binasının yıkımını gerçekleştirdik. Yine karşı tarafta Özel İdare Lojmanlarının yıkımını gerçekleştirdik. Nüfus ile ilgili taşınma işlemi başladı. Tahsisi başbakanımız tarafından onaylandı ve oranın da tahsisi belediyemize geçmiş oldu. Bu aşamaya gelmek bu projede en zor olanıydı. İnşallah bahar döneminde buradaki çalışmalarımıza başlayacağız.

Yine, 2015 yılı içerisinde yeni orduevinin ihalesi yapıldı. Orduevi’nin bulunduğu alan Sivas’ın önemli tarihi eserlerinden Kongre Müzesi’nin arka tarafı… Orayı da biz açmak ve Kongre Müzesi’nin arka yüzeyini de ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu anlamda orduevinin oradan kalkması gerekiyor. İnşallah yeni orduevinin inşaatı 2016 yılı sonu itibarıyla tamamlanacak ve 2017’de mevcut orduevi yeni yerine taşındıktan sonra bu projenin de önü açılmış olacak.

Jandarma Lojmanları ile alakalı, bizim Yenişehir Bölgesinde bir yer tespit ettik. Bu lojmanları o bölgeye yapacağız ki burası boşlasın. Yer tespiti ile alakalı 18. Madde imar uygulaması yapıldı. Orada çok sayıda mülkiyet var. Dava konusu yapanlar olabilir ve bu süreci etkileyebilir. O süreç ne zaman kesinleşirse biz önce lojmanların yapımını başlatacağız, lojmanlar tamamlandıktan sonra da bu alanı boşaltacağız.’

 ‘VAAT ETTİĞİMİZ PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ’

Bu dönemde vaat ettikleri bütün projeleri hayata geçirecekleri inancını taşıdığını belirten Başkan Aydın, karayollarına alınan yollar ve bu kapsamda kurumlar arası işbirliği ile gerçekleştirilen çalışmalarda değindi.

Aydın, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Kamuoyuna vaat ettiğimiz bütün projeleri süremiz içerisinde hayata geçireceğimiz inancını taşıyorum. Eğri Köprü’nün yanına yeni bir köprü yapılıyor. Bunu Karayolları kanalıyla yaptırıyoruz. Karayollarıyla ilgili yapacağımız kavşak çalışmaları var onlar devam ediyor. Kuzey çevreyolu karayolları ağına alındı. Bu çok önemli bir aşamaydı. O proje artık karayolları kanalıyla devam edecek. Bir taraftan kendi imkânlarımızla bir şey yaparken bir taraftan da kamunun diğer kurumları kanalıyla hizmetler üretmeye inşallah devam edeceğiz.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!