USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yıldırım ve Soluk´un YHT Projesi Değiştirilmemeli

Yıldırım ve Soluk´un YHT Projesi Değiştirilmemeli

Yıldırım ve Soluk´un YHT Projesi Değiştirilmemeli
29-12-2015 09:32
Google News


Mevcut hızlı tren garı projesinin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın ve geçmiş dönemlerde Müsteşar olarak görev yapan Habib Soluk’a ait olduğunu söyleyen Albayrak, projenin değiştirilmemesi için devreye girmelerini istedi. Mevcut projenin Sivas’a çok büyük değerler katacağını ve şehir merkezinin kümbet mevkiine kayacağını söyleyerek, ‘eski gar alanı büyük kompleks olur’ dedi.

SERCAN ÇETİNEL / ÖZEL HABER

Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Nurullah Albayrak, hızlı tren garının yerinin değiştirilmemesi fikirlerinin devam ettiğini vurguladı. Son zamanlar açıklamalarda bulunmadıklarını bunun nedeni olarak ise hükümetin kurulmasını bekledikleri söyleyen Albayrak, şimdi çalışma zamanı dedi.

Hızlı tren garı projesinin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a ait olduğunu ve geçmiş dönemlerde Müsteşar olarak görev yapan Habib Soluk beyinde bu proje dahilinde olduğunu vurgulayan Albayrak, projeye sahip çıkmalarını önemle rica etti.

Albayrak hızlı tren garı ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

‘Türk Ulaşım Sendikası olarak, uzun bir süreden beri Sivas’ta hemen hemen ziyaret etmediğimiz hiçbir kesim, hiçbir sivil toplum örgütü kalmamıştır. Bu noktada bizim hassasiyetle üzerinde durduğumuz, 1 yıldır üzerinde zaman harcadığımız hızlı tren garının yerinin değiştirilmemesi fikrimiz devam ediyor.’

‘HÜKÜMETİN KURULMASINI BEKLEDİK’

Albayrak, son zamanlarda hızlı tren konusu hakkında çok fazla açıklamalarda bulunmadıklarını ve bunun sebebi olarak da yeni hükümetin kurulmasını ve belirsizliklerin ortadan kalmasını beklediklerini söyledi. Hızlı tren garının kesinlikle eski tren garının yanına yapılması gerektiğini vurgulayan Albayrak şu ifadeleri kullandı:

‘Mevcut 7 Haziran seçimleri, arkasından da, tekrar bir erken seçim olmasıyla yeni kurulacak bir hükümetin kurulmasını bekledik. Bu vesile ile biz buradan basınımızın aracılığı ile biz Sivaslı olarak Türkiye’de önemli bakanlık olan, 24 kişiden biri Sayın Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz bey ve mevcut baktığımızda da milletvekillerimizden ulaşımda da bakanlık yapmış olanlar var. Biz sayın milletvekillerimizden, Sayın İsmet Yılmaz beyden ve hızlı trenin güzergahının belirlenmesinde çok önemli ve etkili rol oynayan,  o zamanların Ulaştırma Bakanı olan Sayın Binali Yıldırım beyin ve bugünde Ulaştırma Bakanıdır ki, bizler hassasiyetle bu yanlışların düzeltilmesi ve hızlı tren güzergahının planlandığı şekilde eski mevcut tren garının yanına yapılması ile ilgili taleplerimizi arz ediyoruz.’

‘BÜYÜK KOMPLEKS OLUR’

Hızlı tren garının, eski tarihi tren garının yanına yapılmasıyla Sivas’ta büyük değişimlerin yaşanacağını vurgulayan Albayrak, ‘Sivas’ın silueti değişir’ dedi. Kent merkezindeki yoğunluğun kümbet mevkiine doğru dağılacağını bu yüzden bu projenin Sivas için çok önemli olduğunu belirten Albayrak, şunları kaydetti:

‘Bizim hiç kimse ile hiçbir kesim ile hasım değiliz. Bizler doğruları söylemek zorundayız. Bunun içinde ilerde yanlışın telafisi yok ve dönülmesi de çok zor. Bu vesile ile hızlı tren garının yeri, mevcut planlanan tren garının yanına olması gerekiyor. Çünkü kentteki yaşayan insanlarımızın, ilçelerden gelen insanlarımızın, misafirlerimizin ve giden yolcularımızın çok rahat ulaşım sağlayabilmeleri açısından kent merkezinde olması gerekiyor. Planlamaya baktığımız zaman mevcut tren garının yanına yapılacak olan arazi devletin arazisi. Buraya büyük bir alışveriş merkezi, yanına 3 katlı gar terminali, otoparklarıyla, çok fazla yeşil alanıyla ve yanında da büyük bir cami ile ibadethanesiyle gerçekten büyük kompleks olur. Bu Sivas’ın çevresini değiştirecek, kentinde silueti değişecek. Bu noktada insanların kent meydanında et ete gezdiği noktada bu yoğunluğu kümbet mevkiine doğru çekeceği ve kentte ki yoğunluğunu bu tarafa çekeceği noktasında yaptığımız çalışmalar ve teknik incelemelerimizde bunu görüyoruz.’

‘YILDIRIM VE SOLUK’UN

PROJEYE SAHİP ÇIKMASI GEREKİR’

Projenin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a ait olduğunu ve bu projeyi uygulamaya geçilmesini belirten Albayrak, Sivas milletvekilleri Habib Soluk ve Selim Dursun’un da bu konuda destek olmaları gerektiğini söyledi.

Albayrak sözlerini şöyle noktaladı:

‘Geçtiğimiz dönemlerde Müsteşar olan Habib Soluk Bey’den, geçmişte Binali Yıldırım ile çalışmış olan Selim Dursun Bey’den ve Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’dan, özellikle kendi projeleri olan bu projeye sahip çıkmalarını ve bu projenin önceden planlandığı şekilde mevcut tren garına yapılması noktasında tekrar kendilerinden özellikle rica ediyoruz. Bundan sonra da Sivas’tan ve Ankara’dan takipçisi olacağımızı, bu konu üzerine ısrarcı olacağımızı söylüyorum.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!